Bogdan odsutan, Kalina postavlja rekorde

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 03.05.2017.
20:26
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Fenerbahčea vezali su još jedan trijumf u turskom prvenstvu iako Željko Obradović nije mogao da računa na Bogdana Bogdanovića.

Epa/Matteo Bazzi
Epa/Matteo Bazzi

Povezane vesti

Aktuelni turski šampion upisao je 25. pobedu u prvenstvu, pošto je u okviru 27. kola kao gost savladao Trabzonspor rezultatom 81:76 (23:17, 20:17, 18:14, 20:28).

Fenerbahče je na gostovanju Trabzonu nastupio bez pomoći Bogdana Bogdanovića koji je dobio "voljno" od strane Željka Obradovića kako bi se što bolje pripremio za fajnal-for Evrolige.

Vicešampion Evrope je tokom većeg dela meča imao dvocifrenu prednost ali je konačan rezultat bio prihvatljiv za domaćina jer je u poslednjem minutu Fener dopustio Trabzonu seriju 7:2.

Sedmorica izabranika Željka Obradovića upisala su osam ili više poena, a čak petorica su imala dvocifren učinak. Najefikasniji je bio Jan Veseli sa 15 poena, pratili su ga Judo i Nanali sa po 13, a dvocifren poenterski učinak ostvarili su još Slukas i Duverioglu (11 pts).

Srpski internacionalac Nikola Kalinić postigao je samo 2 poena, ali je sa 8 asistencija postavio lični rekord u Fenerbahčeu kada je pomenuta statistička kategorija u pitanju.

Fenerbahče ostaje lider turskog šampionata sa skorom 25-2, a u narednom kolu dočekuje Bešiktaš.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke