Bogdan ne voli da gubi, Teo u borbi protiv rijalitija, a bez talije ne bi bilo medalje?

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 22.08.2016.
13:39
Izvor: Beta

Bogdan Bogdanović priznaje da ne može baš da se raduje ''iz sve snage'' olimpijskom srebru posle poraza u finalu. Nije bio zadovoljan čak ni posle ubedljivog trijumfa nad Australijom. Kapiten Teodosić se nada da smo se odvikli od rijalitija, a Nikola Joki

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Košarkaški reprezentativac Srbije Bogdan Bogdanović rekao je da je zbog prevelike želje "izgoreo" u večerašnjoj finalnoj utakmici olimpijskog turnira protiv SAD, da mora još da napreduje, ali da je zadovoljan srebrnom medaljom.

"Nismo hteli ovako da završimo, ali dali smo sve od sebe. Možda smo ušli sa prevelikom željom, ja sam malo izgoreo, moram još da radim i da napredujem. Mislim da ćemo sledeći put biti bliži. Već smo bolji nego u Španiji na Svetskom prvenstvu. Još jedna medalja, ovako želimo da završavamo prvenstva, sa medaljom, to je glavni cilj ove reprezentacije", rekao je Bogdanović novinarima u Rio de Žaneiru.

"Još moram da radim i napredujem da bih dostigao nivo, da budem konstantniji i mnogo bolji. Nisam se baš pokazao koliko sam želeo, a imao sam preveliku želju. Malo smo svi izgoreli, u nekim situacijama smo požurili, a oni to kažnjavaju u dva minuta. Valjda ćemo imati još neku šansu protiv njih.

Najviše smo izgubili krajem prve i u drugoj četvrtini kada su otišli na 10 razlike. Nismo uspeli da pogodimo par otvorenih šuteva, oni su pogađali, Kevin Durent preko ruke sa 10 metara.

To njima nije ništa novo, tako igraju, navikli su. Ovo im je možda najbolja utakmica na turniru. Teško je protiv njih, ne sme mnogo da se greši",
rekao je Bogdanović.

On je postigao sedam poena, ali je promašio nekoliko šuteva.

"Nikad ne razmišljam da ulazim u problem. Dve, tri lopte su izašle da ne poveruješ kako. Dešavalo mi se i ranije da promašujem, a onda pogodim tri uzastpno. Sada nije bilo tako, nismo ušli u bolji finiš.

Pomešane su mi emocije, ja ne volim da gubim i ne mogu odmah da se radujem, ali kad dodjem u Beograd biće vremena za radovanje.

Australiju smo u polufinalu dobili sa 30 razlike, ali bio sam nezadovoljan što nisam mogao više da doprinesem.

Toliko dajem svega, od sebe odvajam za to i bilo mi je malo krivo. Vratiće se negde valjda... Medalju posvećujem porodici",
rekao je Bogdanović.

Kapiten Srbije Miloš Teodosić rekao je da ekipa nije svesna velikog uspeha, ali da igra i rezultat u finalu nije njena prava slika.

"Treba da budemo zadovoljni i srećni i ponosni jedni na druge. Igrali smo odlično na turniru.

Iz godine u godinu napredujemo kao tim, sve smo bolji. SAD je jako dobra i dominantna ekipa, deluje da su malo rezervisano igrali po grupama, a večeras su ubacivali mnogo.

Mi nismo imali rešenja u napadu, mnogo je grešaka, otvarali smo im kontre a to je njihovo najjače oružje. Odigrali su fenomenalno, a mi nismo igrali onako kako smo igrali na celom turniru",
rekao je Teodosić.

On je dodao da ljudi u Srbiji treba da slave veliki uspeh srpskog tima u Rio de Žaneiru.

"Nadam se da smo na dve nedelje uspeli da ih oraspoložimo, da imaju pametnija posla od rijalitija", dodao je on.

Teodosić je istakao da je selektor Aleksandar Đorđević uvek verovao u uspeh.

"On je verovao da ćemo da napravimo uspeh, ušli smo u finale... On je verovao u tim bez obzira što je bilo problema na samom početku i nekih povreda. Ima nestvarnu energiju", rekao je on.

Nikola Jokić je na prvom takmičenju u reprezentaciji osvojio olimpijsko srebro.

"Prvi put u 'repki' i odmah medalja. Vladimir Štimac je talija, kažu da je tako. I ja posvećujem medalju Nemanji Bjelici, vidim da mnogo znači ostalim igračima. Finale ko finale, izgubili smo, trudili smo se, medalja je tu, to je bitno", rekao je Jokić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
SERBON
Monday, 22.08.2016
23:19

Teodosiću svaka čast za izjavu.

avatar
Milos90
Monday, 22.08.2016
22:28

Durent je dosta masio protiv spanije, a protiv nas sve pogodio. Kad juris rezultat, a masis trojke normalno je da se povecava zaostatak. Nadao sam se da nece biti preko 20 razlike, ali nazalost su nas mnogo odrali. Ipak i ovo je uspeh vredan postovanja. Cestitke svima u reprezentaciji

avatar
poljskikupanjac
Monday, 22.08.2016
19:00

kao sto sam pisao ranije bogdan nema herca za velike utakmice i odlucujuce momente na stranu to sto je odlican suter ali samo kad je opusten ovako katastrofa

avatar
magister
Monday, 22.08.2016
17:16

Utisak o finalu: preterano strahopoštovanje, impresioniranost situacijom, želja da se odigra nešto nezamislivo, zbog utiska da samo tako imamo šansu. Da smo tako igrali protiv Hrvata - ne bismo stigli u polufinale, a protiv kengura bismo bili isprašeni sa sličnim rezultatom kao protiv USA. Ta mešavina straha, divljenja i želje naprave neko čudo, činila je da promašuju ono što uglavnom pogađaju, da dodaju pogrešno lopte (?). Moramo da naučimo da i protiv njih igramo kao asovi koji veruju u sebe, a ne kao neki nižerazredni timčić (u grupi bilo mnooogo bolje). Ali, na kraju: Bravo! BRAVO! BRAVO! BRAVO! Divim vam se i zahvalan do neba!

avatar
kizito
Monday, 22.08.2016
19:28

Pogodio si pravo u metu.Strah i impresioniranost su nas odveli u onakav razvoj utakmice.Kada budemo imali 4-5 igraca sa kojom godinom NBA iskustva toga vise nece biti.Verujem da cemo vec za cetiri godine biti u mnogo boljoj situaciji po ovom pitanju.

avatar
magister
Monday, 22.08.2016
17:10

Pre svega: Bravo majstori! Svaka čast! Alal vam vera!

avatar
RadovanRD
Monday, 22.08.2016
13:51

Preko ruke sa 10 metara :) Ja mislim da je gadjao iz predgradja Beograda...