Bogdan kao Sale nekad za pobedu protiv Hrvata!

Autor: Boban Filipović
subota 09.08.2014.
18:39
Izvor: Sportske.net

Pripremni meč za Mundobasket između Srbije i Hrvatske doneo je pravu košarkašku dramu koja je rešena tek posle produžetka. Srbija je slavila 84:83 (16:9, 18:20, 18:22, 21:22, 11:10), meč je trojkom rešio Bogdan Bogdanović, a ubedljivo najbolji pojedinac u

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Dobro smo otvorili meč, imali plus sedam posle prve četvrtine, Hrvati se bude u nastavku, smanjuju prednost, ali raspoloženi Simonović ne dozvoljava da je preuzmu.

Imali smo u drugoj deonici par prilika da se odlepimo na dvocivrenu razliku, ali ležernost u kontrama nas je koštala toga, te na velikom odmoru imamo 'samo' pet poena viška.

Treći period obeležio je dobar šut naših protivnika za tri, prednjačio je u tome Bojan Bogdanović, veoma raspoložen za igru bio je i Hezonja kome je Repeša dao šansu u nastavku i naš protivnik se vraća u egal.

Ponovo je Marko Simonović imao odličnu rolu u tim trenucima i on je najzaslužniji što i na ulasku u poslednjih 10 minuta Srbija ima pola kloša prenosti.

Poslednja četvrtina počela je po sistemu 'koš za koš', ali trojkom Rudeža na pet minuta pre kraja Hrvatska odlazi na za nju maksimalnih plus pet.

Pozicioni napad traljavo funcioniše, a Rudež s nove dve trojke ubrzo donosi dvocifrenu prednost.

Na dva minuta pre kraja Srbija pravi seriju 9:0 i spušta na minus jedan na 90 sekundi pre kraja.

Rudež konačno maši za tri, Bjelica u napadu ne pogađa, ali Raduljica hvata loptu pod protivničkim košem, na vreme daje pas Simonoviću koji utrčava u reket i pogađa uz faul. Srbija ponovo vodi.

Međutim, pjelmejker Hrvatske Lafajet odmah pogađa trojku, "Orlovi" srljaju u napadu, Lafajet biva fauliran i oba puta siguran i donosi +3 'Kockastima'.

Četa Aleksndra Đorđevića na 18 sekundi kreće u napad, a Marko Simonović pogađa trojku o tablu za izjednačenje!

Hrvati kreću po pobedu, ali Nemanja Bjelica 'lepi' Lukšu Andrića i meč odlazi u produžetak.

U produžetku rezultatska klackalica, ekipe se smenjuju u vođstvu, ali prvo osetnije stiče Hrvatska posle pete trojke na meču Bojana Bogdanovića koja joj donosi plus 4.

Đorđević zove tajmaut, prvu šansu ne koristimo, potom ponavljamo stare boljke i dozovoljavamo protivniku skokove u napadu, nekako smo se odbranili, a Simonović nam novom trojkom vraća nadu.

Ipak, u sledećem napadu opet loše gradimo, srećom Simon pogađa samo jedan penal, a u sledećem napadu Bogdan Bodanović trojkom sa "onog mesta", sa kog je selektor Đorđević presudio Hrvatskoj u Španiji '97, vraća prenost našem timu na pet sekundi pre kraja.

Bogdanov prezimenjak Bojan pokušava da vrati istom merom, nije precizan, Srbija dobija meč rezultatom 84:83.

Ubedljivo najbolji pojednicac u pobedničkom taboru bio je Marko Simonović sa 24 poena, dvocifren učinak imali su još Bjelica i Raduljica.

Vredi pomenuti da smo odlično čuvali Darija Šarića, u tom segmentu posebno se istakao Luka Mitrović.

Boljka su građenje na skoku i isuviše izgubljenih lopti, ali nadajmo se da će povratkom Teodisića i Krstića igra dodatno dobiti na sigurnosti.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke