Bogdan i Kalina udaljili Žalgiris od plej-ofa

Autor: Boban Filipović
četvrtak 02.03.2017.
19:54
Izvor: Sportske.net

Četa Željka Obradovića je trujumfovala u Kaunasu na premijeri 24. kola Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Košarkaši Fenerbahčea upisali su 16. pobedu ove sezone u Evroligi pošto su kao gosti savladali Žalgiris rezultatom 76:67.

Prva četvrtina protekla je u egal igri, ekipe su se smenjivale u vođstvu, ali gosti zahvaljujući trojci Pere Antića odlaze na prvi 'mali odmor' sa dva poena prednosti.

U drugom kvartalu Fener stiče pet poena viška, ali sledi odgovor domaćih koji preokreću rezultat u svoju korist i u poptunosti kontrolišu dešavanja na parketu sve do poslednjih trenutka prvog poluvremena kada jeftino gube loptu posle čeka je usledilo zakucavanje Ekpea Juda u kontri.

Na velikom odmoru Žalgiris je vodio 31:30.

Međutim, u trećem periodu kvalitet Žocove ekipe dolazi do izražaja. Turski šampion na krilima Juda, Kalinića i raspucanog Mahmutoglua uspeva da napravi sedam poena prednosti pre odlučujućih deset minuta.

Jasikevičijusovi puleni uspevaju da se primaknu na pola koša zaostatka početkom poslednje deonice, ali Điđi Datome sa pet vezanih poena ponovo uvodi svoj tim u sigurne vode, a kada je Bogdanović podgodio za dvocifren plus na četiri minuta do kraja, pitanje pobednika se već naziralo.

Bobi Dikson, Nikola Kalinić i Bogdan Bogdanović su svojim poenima u finišu rutinski sačuvali vođstvo Fenera.

Ekpe Judo
je bio najefikasniji kod pobednika sa 16 poena, uz to je imao 7 skokova, 5 asistencija i 4 blokade. Melih Mahmutoglu i Bogdan Bogdanović su brojali do 14, s tim što treba dodati da je Bogdan ukrao čak 7 lopti i teško da će iko uspeti da ga nadmaši u ovom segmetnu u 24. kolu. Dvocifen je bio i Bobi Dikson sa 12 poena, nedostalaja mu je jedna asistecija za dabl-dabl učinak. Nikola Kalinić je postigao 5 poena, uz to imao 4 skoka i dve asisetncije, identično kao Bogadnović.

U redovima Žalgirisa, kom je ovo bio 14. poraz ove sezone u Evroligi, poslovično najbolji Paulijus Jankunas sa 15 poena i 7 skokova, pratili su ga Kevin Pangos sa 11 i Brok Motum sa 10 poena.


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke