Bobijevi Sparsi u polufinalu Zapada!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 24.04.2016.
21:50
Izvor: Sportske.net

Veoma ubedljivo, sa 4:0 u pobedama u četvrtfinalu Zapada, San Antonio Sparsi su se plasirali u narednu fazu gde čekaju pobednika susreta između Oklahome i Dalasa.

Beta/AP Photo/Mark Humphrey
Beta/AP Photo/Mark Humphrey

Povezane vesti

Kao što se i očekivalo, San Antonio Sparsi su počistili sa parketa Memfis koji je bio pravo zagrevanje favoritima za ono što tek sledi.

Memfis je oslabljen ušao u ovu seriju, izgubili su prve tri utakmice, nadali su se da mogu u četvrtoj na svom parketu da dođu makar do odlaganja prolaska San Antonija, ali se to nije desilo iako su imali prednost sve do samog kraja prvog poluvremena kada je ekipa Grega Popoviča "upalila motore". Na kraju - 116:95

Nije pomogla ni sjajna partija Lensa Stivensona koji je postigao 24 poena, Sparsi su u trećoj četvrtini prelomili meč pošto su tu deonicu dobili sa neverovatnih 16 poena prednosti. Verovali ili ne, postigli su 37 poena u toj četvrtini.

Grizlisi su u ovom delu igre imali mizeran šut, svega 36%, nasuprot duplo boljem šutu Sparsa. Poslednja četvrtina je bila otaljavanje posla.

Igra je srpski div Bobi Marjanović, zabeležio je 8 poena, bez ijednog promašaja iz igre (2-2 za dva i 4-5 sa bacanja), imao je i 3 skoka za 7 minuta.

Kavaj Lenard je bio najefikasniji sa 21 poenom u pobedničkom timu, Parker je dodao 16.

Imao je srpski centar par odličnih poteza, pogledajte u narednom prilogu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke