Bobi opet iskoristio šansu!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 06.03.2016.
08:45
Izvor: Sportske.net

Marjanović zamenio Oldridža na pravi način i još jednom pokazao da zaslužuje minute u Popovoj rotaciji. Povratak Đinobilija, Bulsi potpuno druga ekipa sa Batletom. Lebron preskočio Dankana na večnoj listi!

Beta/AP Photo/Kathy Willens
Beta/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Konačno, Bobi.

Greg Popović je u noći u kojoj se vratio Manu Đinobili dao šansu srpskom centru. Kao i obično Marjanović je vratio na pravi način, ubacio je 9 poena i imao isto toliko skokova, uz šut 3 od 4, i iz igre, i sa linije penala.

Đinobili je sa 22 poena pogurao Sparse koji su dobili svih 30 mečeva kod kuće ove sezone. Pribojavali su se nepredvidivog Sakramenta jer je Oldridž bio van strojam kao i Dankan i Deni Grin, ali nije bilo problema, rezerve San Antonija su ubacile 54 poena, to je i odlučilo.

Boban Marjanovic...  The 7' 3" Jason Williams.  #GoSpursGo pic.twitter.com/pa5xCkGEMk

— The 2nd Letter (@BBBrewer510) March 6, 2016

Sa Džimijem Batlerom, druga je priča. Ranije nego što se očekivalo, sjajni košarkaš Bulsa se oporavio od povrede, ubacio 24 poena pa je Čikago prekinuo seriju poraza u Teksasu protiv Hjustona. Posle četiri poraza u nizu, Bulsi su konačno ličili na sebe, Gasol je uz 28 poena, imao i 17 skokova, pogodio je četiri bacanja u finišu i prelomio meč, iako je njegov tim napravio čak 26 grešaka.  Roketsi su imali Hardena sa 36 poena, ali nisu šuterski raspoloženi, ubacili su 9 od 35 trojki, podsetimo u sredu u pobedi protiv Pelikansa su šutirali 3 od 35.

Atlanta je odnela pobedu sa Pacifika, iznenadili su Kliperse uz sjajnu partiju Pola Milsapa koji je uz 20 poena imao 18 skokova. Pobeda Houksa protiv Lejkersa bila je očekivana, ali Klipersi su znatno teži rival, ekipi iz Džordžije je baš prijao "Stejpls Centar" ovog vikenda.

Rekord za Minesotu, nikada bolje u istoriji nisu šutirali nego noćas protiv Bruklina. U pitanju je neverovatnih 64.8%, utrpali su Bruklinu 132 poena. Karl Entoni Tauns je ubacio 28, uz šut 14 od 18, Vigins dodao 26, pogodio 10 od 14, zaista su pogodili sve. Nemanja Bjelica i Nikola Peković su povređeni.

Juta je ponovo izgubila dvocifrenu prednost ali je ipak odnela pobedu iz Nju Orleansa i to zahvaljujući dominaciji u reketu Derija Fejvorsa. On je ubacio 28 poena, imao 11 skokova u trijumfu nad Pelikansima, imao je i 6 blokada, nisu mu mogli ništa. Nju Orleans je ostao bez Erika Gordona koji je slomio prst, i to isti zbog koga je odsustvovao sa terena u prošlom mesecu. Ovo je veliki udaraca za Pelikanse jer je Gordon postizao 23 poena u proseku posle povratka na teren. Juta je inače trijumfom prišla Hjustonu na jednu pobedu u borbi ua poslednju plej of kartu na Zapadu.

Lebron i ekipa su ohladili Kelte iako su jurili -18 posle lošeg starta meča i primljenih 35 poena u prvoj četvrtini. Džejms je odigrao odličan meč, ubacio 28 poena, imao 11 skokova i 8 asistencija. U tim se vratio Kevin Lov, nije blistao protiv nesuđenog kluba, sa 10 poena, ali su Kavsi osvetili poraz sa početka februara kada je Ejvori Bredli pogodio trojku za pobedu sa sirenom.

Inače, Lebron je preskočio Dankana na večnoj listi strelaca NBA lige sa 26378 poena.

Pre deset godina mu je Dankan kada je San Antonio počistio Klivlend u finalu rekao da će mu predati krunu i da je blizu zenita, ali umesto toga Timi i dalje igra.

"Baš me je slagao", nasmejao se Lebron koji obožava Dankana za koga tvrdi da je najbolje snažno krilo u istoriji igre.

Pol Džordž je rešio meč u prestonici, ubacio je 38 poena, pogodio dva slobodna bacanja tri sekunde pre kraja pa su Pejsersi odneli pobedu iz distrikta Vašington. Na drugoj strani Džon Vol 25 poena, 12 asistencija i 6 skokova.

Niksi su savladali Pistonse bez Porzingisa, Melo je ubacio 24 poena, Robin Lopez 21, tim je šutirao oko 53% i odigrao jedan od boljih mečeva u novoj sezoni suza za franšizu iz Njujorka.

Rezultati:

Njujork - Detroit 102:89
Vašington - Indijana 99:100
Klivlend - Boston 120:103
Nju Orleans - Juta 94:106
San Antonio - Sakramento 104:94
Čikago - Hjuston 108:100
Minesota - Bruklin 132:118
Klipers - Atlanta 97:107

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sad il\' nikad!
Sunday, 06.03.2016
15:20

Auuu Bobi , Jokic i Bjelica kakav ce to trio biti...Izadje Bjelica a ono Kalina i Gagi , umesto Jokica i Bobija tu su Milutinov i Raduljica , gore kec i dvojka popunjeni fenomenalnojos Guduric kad bi se prikljucio ....Ma imamo ekipu za jednu od 3 mesta na OI ali idemo korak po korak.