Bobi Marjanović - Kako izgleda košarka sa 222 cm visine...

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 17.11.2014.
19:22
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

Gorostasni centar Crvene zvezde Telekom oprobao se i u pisanju bloga na sajtu ABA lige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

I ove sezone Zvezdina najveća snaga pod košem je visoki centar Boban Marjanović. Za sada i njemu i njegovoj ekipi odlično ide, kako u ABA ligi, tako i u elitnom evropskom takmičenju, pa su navijači Zvezde uvereni da je došlo vreme i za titule, ali i za značajniji iskorak u Evroligi.

A posle najnovijeg trijumfa u ABA ligi, protiv Krke u ''Pioniru'', centar Zvezde je napisao i svoj blog na zvaničnom sajtu lige, iz koga izdvajamo neke od zanimljivih detalja.

''Rekli su mi - piši Bobi o čemu god hoćeš, na primer kako izgleda košarka sa 222 cm visine. Misle sve je to baš tako lako. A pitao bi ih šta bi bilo da se svi sjate na njih u reketu i opkole ih da ne mogu da mrdnu. Ali hajde da pišem o tome kad su mi već predložili. Nije loše, ako date koš.

Meni baš u tim trenucima kad me svi napadnu proradi neki inat da dam koš po svaku cenu. To je onaj osećaj kad znaš da je logičnije da dodaš loptu, ali ipak kreneš na koš.

E sad, najbolje je kada se sve to završi zakucavanjem, onako poštenim što se kaže. Jeste bitno samo ubaciti loptu u koš, ali kada je zakucaš nekako se osećaš moćno'', piše Marjanović.

On je zatim pokušao da izdvoji neka od najdražih zakucavanja i odlučio se za dva ''kucanja'' u dresu Hemofarma u Evrokupu protiv Dinama iz Moskve.

Naravno, seća se i nekih trenutaka kada su ga rivali nadmudrili, ''lupali rampe'' čak, poput Serža Ibake svojevremeno, u duelu CSKA i Oklahome.

A kada bi morao da izdvoji protivnike sa kojima je najteže izlazio na kraj, izbor je pao na dvojicu.

''Stoji da je svako nezgodan na svoj način, ali meni je nekako bilo najteže da čuvam Sofoklisa Skorcanitisa... Ne, ne, umalo da zaboravim. Na Evropskom prvenstvu u Litvaniji sam igrao protiv Pau Gasola. Ipak njemu dajem prednost. On je tata za sve'', poručio je Marjanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke