Bobi hvali Tomića, Tomić Bobija

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 24.01.2015.
10:25
Izvor: Sportske.net

Centri Crvene zvezde Telekom i Barselone međusobno su se ishvalili nakon sinoćne utakmice koju su dva tima odigrala u okviru 4. kola TOP 16 faze Evrolige.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Vicešampion Srbije gostovao je u petak šampionu Španije u okviru četvrte runde TOP 16 faze takmičenja u Evroligi.

Barselona je prilično lako izašla na kraj sa Crvenom zvezdom Telekom i slavila rezultatom 92:77 čime su crveno-beli stigli do četvrtog vezanog poraza. Rovovska borba vodila se na centarskim pozicijama a Ante Tomić i Boban Marjanović ishvalili su se međusobno nakom meča.

"Prvi put sam igrao protiv Bobana Marjanovića i uopšte nije bilo lako. Jako je visok i zna kako da koristi tu svoju prednost. Bilo je teško parirati mu ali sam nekako uspeo. Zahvaljujući dobrom skoku u napadu napravili smo prednost i zasluženo slavili" rekao je Ante Tomić.

Hrvatski internacionalac sinoć je ostvario 'dabl-dabl' učinak pošto je za 24 minuta igre postigao 12 poena i tome dodao 10 skokova. Sa druge strane, Marjanović je imao isti poenterski učinak ali tri skoka manje od direktnog rivala.

"Ante je pokazao zašto spada među najbolje centre u Evropi. Nisam navikao da igram protiv momaka moje visine pošto ih ima jako malo. Dobro smo otvorili utakmicu ali smo napravili previše grešaka i dozvolili protivniku da ostvari 18 ofanzivnih skokova. Kada bismo uspeli da ih nateramo na promašaj loše smo branili reket i to su uzroci poraza" konstatovao je Marjanović.

Crvena zvezda Telekom sada ima četiri poraza i nalazi se na poslednjoj poziciji u grupi "E" a narednu utakmicu u TOP 16 fazi Evrolige igra pred svojim navijačima protiv berlinske Albe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
nemam pojma
Saturday, 24.01.2015
18:39

Tomić je imao i jednu blokadu u direktnom duelu, samim tim veći indeks. Bobi ima prednost u visini i snazi a Ante u tehnici i pokretljivosti.