Bobi bez učinka, Bjelica pogodio trojke i izgubio!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 13.01.2016.
09:01
Izvor: Sportske.net

Ne baš impresivno veče za naše, Marjanović se nije upisao, "Profesor" bez promašaja, ali i, očekivano, praznih šaka protiv Oklahome.

Beta
Beta

Povezane vesti

Deveta pobeda u nizu sa San Antonio, Detroit je bio samo još jedna stanica. Drugu i treću četvrtinu su gosti dobili sa 57:41, bez većih problema odbranili prednost u finišu i nastavili sa strašno serijom.

Toni Parker je odigrao partiju sezone, ubacio 31 poena, Oldridž dodao 22, sve je funkcionisalo gotovo besprekorno kod Sparsa. Marjanović na parketu manje od četiri minuta, nije ni probao da postigne koš, imao je jedan skok.



Minesota je mučila Oklahomu, ali domaćin nije uspeo da se vrati u poslednjoj četvrtini. Na vreme se probudio Durant, ubacio 12 poena u nizu u poslednja tri minuta i prelomio meč. KD je završio sa 30 poena, Vestbruk ubacio 22 uz 11 asistencija i 7 skokova. Tander je imao problema sa Zakom LaVinom koji ih je baš mučio u finišu i ubacio 21 poen. Ali, nije bilo dovoljno, Timbervulvsi bez Pekovića koji će večeras biti u timu protiv Hjustona, Bjelica je opet pogodio obe trojke, završio sa 6 poena, 4 skoka i 3 ukradene lopte.

Uzbudljivo je bilo u Dalasu gde su Kavsi odneli pobedu nakon produžetka. Kajri Irving je pogodio par teških šuteva, ključnu trojku u dodatnih pet minuta, pa su on i Lebron na kraju prelomili i doveli "Konjanike" do osme pobede u nizu.

Lebron je brojao do 27, pa iako je njegov tim gubio sa 16 razlike u prvom poluvremenu, Dalas je imao šansu u regularnom delu, ali je Iman Šumpert ukrao loptu Novickom.

Hjuston je preslišao Memfis, "Grizliji" su se vratili u nastavku, ali su onda gosti iz Teksasa dodali gas. Harden je ubacio 25 poena, Hauard 17, uz 14 skokova, "Supermen" u poslednje vreme igra bolje. Veliku pomoć imali su u Terensu Džonsu koji je sa klupe dodao 20 poena, koliko je na drugoj strani imao i Mark Gasol.

Lu Vilijams je vodio Lejkerse do pobede protiv Pelikansa. Nekada najbolji šesti čovek lige je bio ključ sa 19 poena i 8 asistencija. Gosti bez Dejvisa, na drugoj strani Brajant je odigrao tek poluvreme, domaćin manje slab, možda je najbolje tako reći. Ovo je 9. pobeda za Lejkerse u sezoni, Pelikansi imaju dve više.

Novi poraz Bulsa, Džimi Batler je bio najefikasniji sa 30 poena ali je meč dobio Janin Antetokumpo. Grk je ubacio 29 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija u partiji sezone. Pogodio je ključna bacanja u finišu za Bakse koji su meč dobili zahvaljujući greškama rivala. Naime, Čikago ih je napravio 17, rezultirale su sa 30 poena za Milvoki. Ovo je treći uzastopni poraz za Bulse čija odbrana nije na željenom nivou.

Indijana je prelomila protiv Sansa u poslednjoj četvrtini, ubacili su 36 poena u tom delu meča. Pol Džordž je postigao 21 poen, na drugoj strani dobra partija Teletovića koji je ubacio 19, od toga 5 trojki.



Njujork je na krilima Kristapsa Porzingisa savladao Boston. Melo Entoni se povredio kada je nagazio na sudijinu nogu, ali je Letonac preuzeo ulogu lidera, ubacio je 26 poena. Aron Alfalo je 20 od 24 dao u drugom delu, na drugoj strani kod "Kelta", Tomas 34 i 8 asistencija.

Rezultati:

Njujork - Boston 120:114
Detroit - San Antonio 99:109
Indijana - Feniks 116:97
Dalas - Klivlendc 107:110 pr.
Milvoki - Čikago 106:101
Minesota - Oklahoma 96:101
Memfis - Hjuston 91:107
Lejkersi - Nju Orleans 95:91

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Di Magia
Wednesday, 13.01.2016
12:55

NBA ke postao teska smejurija poslednjih godina... Ljudi prave po 4-5 koraka koje sudije ne sviraju, nose loptu kao ragbisti.. Dzejmsu u finisu meca ne smeju da sviraju ocigledan faul u napadu...