Blažič: "Možemo da iznenadimo Barsu"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.01.2015.
13:21
Izvor: Sportske.net, kkcrvenazvezda.rs

Slovenački reprezentativac iz redova Crvene zvezde Telekom Jaka Blažič poručio je da bi vicešampion Srbije mogao da iznenadi Barselonu iako je svestan da španski sastav nosi ulogu favorita u predstojećem susretu.

Beta/AP Photo/Darko Vojinovic
Beta/AP Photo/Darko Vojinovic

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom nastavljaju takmičenje u TOP 16 fazi Evrolige gostovanjem Barseloni u okviru 4. kola grupe "E".

Posle tri vezana poraza crveno-beli su u nezavidnoj poziciji ali u duel sa Barselonom ulaze nakon sjajne partije u meču sa Zadrom što daje nadu da se u "Blaugrani" može do dobrog izdanja.

"Odigrali smo vrlo dobar meč. Posle poraza od Galatasaraja za nas je bilo veoma važno da dobijemo tu utakmicu. Sami sebi smo još jednom dokazali da možemo dobro da odigramo, a trijumf je bio bitan i za dodatno samopouzdanje" kaže Jaka Blažič.

Barselona je pred sutrašnji duel sa Zvezdom u jako nezgodnom položaju jer posle tri odigrana kola ima samo jedan trijumf pa je logično da španski sastav uđe maksimalno ozbiljno u duel sa srpskim predstavnikom.

"Barselona je sigurno favorit u ovoj utakmici. To je veoma iskusan tim, u poslednjih šest godina čak pet puta su bili učesnici 'F4'. Imaju izuzetno kvalitetan sastav i njihove ambicije u ovoj sezoni su velike. Mi ćemo se potruditi da pružimo sve od sebe, da prikažemo maksimum u ovom trenutku" tvrdi Slovenac.

Domaćin u duel sa Zvezdom ulazi bez povređenih Huana Karlosa Navara i Breda Olesona ali u timu Ćavija Paskvala ima mnogo pojedinaca koji su kadri da naprave probleme timu Dejana Radonjića.

"Dobro poznajemo njihove igrače. U ovo  meču prema najavama oni će biti oslabljeni neigranjem Olesona i Navara, ali poseduju adekvatne zamene. Uertas je motor i mozak njihovog tima, Ante Tomić dominara pod košem, dok se dosta toga vrti i oko Doelmana. Imaju vrlo agresivnu spoljnu liniju, neke od najboljih mladih igrača Evrope poput Hezonje i zato ćemo morati da budemo veoma oprezni" konstatuje Blažič.

Uprkos svemu rečenom, Jaka Blažič smatra da postoji scenarijo po kome bi Zvezda mogla da odnese pobedu u "Blaugrani".

"Kod svih igrača postoji ogromna želja da pružimo maksimum, jer smo svesni da samo ako budemo odigrali meč na gornjoj granici naših mogućnosti možemo da dođemo u situaciju da iznenadimo Barselonu" zaključio je Blažič.

Utakmica 4. kola grupe "E" između Barselone i Crvene zvezde Telekom zakazana je za petak od 20 časova i 45 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke