Blažič: "'Delije' mi podižu adrenalin!"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 22.07.2014.
15:42
Izvor: Sportske.net, abaliga.com

Ljubimac navijača Crvene zvezde Telekom Jaka Blažič govorio je za sajt ABA Lige o svom iskustvu igranja u Srbiji. Uz konstataciju da se u Beogradu osećao kao kod kuće a u Zvezdi kao u porodici, Slovenac nije krio da sa nestrpljenjem iščekuje početak nove

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Kada je suzama zalio poraz Crvene zvezde Telekom u polufinalu fajnal-fora ABA lige Jaka Blažič dodatno je kupio navijače tog kluba i stavio tačku na treću uzastopnu sezonu koju je odigrao u Regionalnom takmičenju a prvu van granica zemlje u kojoj je rođen.

Prvu sezonu u Crvenoj zvezdi Telekom Blažič je iskoristio da se adaptira na novu sredinu za šta mu nije trebalo mnogo vremena.

"Bila je to moja prva sezona u inostranstvu. Iskustva su odlična. U početku nisam znao šta mogu da očekujem ali su me već na prvom treningu svi lepo dočekali tako da sam se osetio kao kod kuće. Zahvaljujući tom iskustvu ne mogu da dočekam da se pridružim ekipi pred početak nove sezone" počeo je priču Blažič.

Imajući u vidu da je tek tokom prethodne sezone dobio priliku da igra van Slovenije očekivalo se da bi adaptacija na novu sredinu mogla da ide nešto teže ali to nije bio slučaj.

"Okruženje je slično kao u Sloveniji. Beograd se možda razlikuje od Ljubljane po tome što ima više mesta na kojima se može utrošiti slobodno vreme. Zbog toga sam se osećao kao kod kuće" istakao je Blažič.

Premda je sa Zvezdom već u prvoj sezoni igrao u Evroligi, Evrokupu, ABA Ligi, Superligi i Kupu Radivoja Koraća, Jaka Blažič osvojio je samo jedan trofej ali je istakao da podrška koju navijači pružaju nikad nije bila dovedena u pitanje.

"U Beogradu nas navijači podržavaju na svakoj utakmici. To je izuzetan osećaj. Navijači su dušom i telom uz Zvezdu i pružaju nam nesebičnu podršku. Na drugoj strani je Partizan. Rivalstvo je orgomno pa na derbi mečevima morate da pokažete maksimalnu požrtvovanost" objašnjava Blažič.

Činjenica je da je Jaka Blažič izrastao u ljubimca Zvezdinih navijača pa ni sam ne krije da uživa igrajući pred "Delijama".

"Meni je zaista lepo kada igram pred tom publikom i pristisak u negativnom smislu nikada nisam osećao. Pritisak sa tribina za mene predstavlja samo dodatnu motivaciju i dodatni adrenalin koji pomaže u igri" kaže Blažič.

Što se tiče saigrača Jaka je imao samo reči hvale a u prvi plan je stavio kolektiv i timski duh koji je osećao van terena.

"Slobodno vreme često provodimo zajedno. Timski duh je tokom prethodne sezone bio na najvišem nivou i nismo uopšte imali problema. Šteta je samo što na terenu nismo iskoristili to što smo van terena disali kao jedan" konstatuje Blažič.

U narednoj sezoni Blažič će sa Zvezdom drugug godinu za redom igrati u grupnoj fazi Evrolige pa ne krije da jedva čeka da iskušenja počnu.

"Saznali smo imena rivala u Evroligi i nema sumnje da će takmičenje biti jednako teško i uzbudljivo. Očekujem da 'Delije' ispune tribine na svakoj utakmici i verujem da smo spremni da napravimo korak napred u odnosu na prethodnu sezonu. Svestan sam da će navijači u novoj sezoni očekivati više i od mene i zbog toga jedva čekam da počne" zaključio je Blažič.

Jaka Blažič trenutno se nalazi na pripremama sa reprezentacijom Slovenije čiji bi deo trebalo da bude na predstojećem Mundobasketu u Španiji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke