Blat se vraća u NBA!

Autor: Boban Filipović
subota 30.04.2016.
17:27
Izvor: Sportske.net

Portal 'TalkBakset' piše da je izraelski stručnjak na pragu novog angažmana u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Dejvid Blat se nedavno dovodio u vezu sa Lejksersima, ali kako se slavni klub iz El-Eja ipak odlučio za svog bivšeg igrača i pomoćnog trenera Golden Stejta Luka Voltona, Izraelac sada figurira kao prvi pik za novog trenera Njujork Niksa.

Pomenuti izvor tvrdi da su pregovori oko njegovog preuzimanja kormila već počeli i da je predsednik franšize iz 'Velike jabuke' Fil Džekson inicijator ove akcije.

Niksi su u februaru otrpustili Dereka Fišera zbog loših rezultata, ponovo su ostali bez plasmana u plej-of, a u Blatu vide rešenje za izlazak iz 'tunela'.

Podsetimo, Dejvid Blat je u januaru otpušten iz Klivlend Kavalirsa, može se reći da ga je LeBron Dežjms proterao iz Ohaja, a nasledio ga je na klupi njegov tadašnji pomoćnih Tajron Lu.

Tokom trenerske karijere, 57-godišnji Izraelac je osvojio Evrobasket 2007 vodeći reprezentaciju Rusije, kao i bronzu na Olimpijskim igrama u Londonu pet godina kasnije. Ima i trofej Evrolige sa Makabijem iz 2014. godine.

Kada je reč o NBA ligi, bio je šampion Istoka prošle sezone sa Klivlendom i izgubio u borbi za prsten od Golden Stejt Voriorsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke