Blat se vraća na mesto uspeha

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 15.06.2017.
12:58
Izvor: Sportske.net

Kako prenosi specijalizovani portal "Eurohoops" Amerikanac sa izraelskim pasošem bi ubrzo trebalo da dobije novi posao.

Epa/Tolga Bozoglu
Epa/Tolga Bozoglu

Povezane vesti

Dejvid Blat je u sezoni za nama predvodio tursku Darušafaku, uspeo je da se plasira u Top 8 fazu Evrolige, a domogao se i polufinala turskog plej-ofa i finala turskog kupa.

Kako Darušafaka neće igrati u Evroligi naredne sezone, jasno je da će Blat promeniti sredinu, a prema najnovijim informacijama on bi mogao da se vrati u Izrael.

On bi naime danas trebalo da sleti u Tel Aviv, gde se očekuje da se do kraja dana dogovori sa svojim bivšim klubom Makabijem. Mediji očekuju da on danas i potpiše ugovor sa "Ponosom Izraela", kao i da sve bude i ozvaničeno.

Blatu će ovo biti treći put u karijeri da preuzima klupu Makabija, prvi put je to učinio još 2001. godine, potom i 2010. U drugom mandatu na klupi ekipe iz Tel Aviva sedeo je pune četiri godine, u međuvremenu je osvojio i Evroligu i to u svojoj poslednjoj sezoni u klubu, pre nego što se preselio u NBA, gde je sa Klivlend Kavalirsima stigao do velikog finala, u kom je poražen od Golden Stejt Voriorsa.

Ekipa iz Tel Aviva je u velikoj krizi, već dve godine su bez šampionske titule u Izraelu, a u sezoni za nama se nisu domogli ni Top 8 faze Evrolige, dok su u izraelskom plej-ofu ispali u polufinalu od Makabi Haife.

U sezoni za nama su promenili nekoliko trenera, najpre ih je predvodio selektor izraelske reprezentacije Ezer Edelštajn, njega je nasledio Rami Hadar, a potom je ekipu preuzeo Blatov pomoćnik iz Darušafake i selektor Letonije Ainars Bagatskis. On je otpušten krajem prošlog meseca, a ulogu v.d. trenera je preuzeo Arik Šivek.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke