Blat se ne šali, pao i Željkov Fener!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 25.09.2016.
23:41
Izvor: Sportske.net

Na turniru u Zadru, snage su odmerili Darušafaka i Fenerbahče.

twitter.com/FBBasketbol
twitter.com/FBBasketbol

Povezane vesti

U okviru turnira u Zadru, na terenu su se našle i ekipe Dejvida Blata i Željka Obradovića.

Ova dva vrhunska stručnjaka će u nastupajućoj sezoni voditi veliku borbu na dva fronta, a prvi udarac je zadao američki strateg.

Ekipa Darušafake savlada je Fener rezultatom 75-65 i tako još jednom pokazala da će biti opasan protivnik za svakog rivala u Evroligi.

Puleni Dejvida Blata su na startu susreta napravili seriju 7-0 i do kraja meča nisu ispuštali prednost. Razlika se pela i do 17 poena sredinom poslednjeg kvartala, ali je Fener uspeo da spase obraz.

Tursku ekipu koja će na startu Evrolige snage odmeriti sa Crvenom zvezdom mts, koja je danas bila bolja od Hapoela, predvodio je bivši košarkaš Bamberga Bredli Vonamejker sa 14 poena i 4 asistencije, Skoti Vilbekin je dodao poena manje ali duplo više asistencija a 11 poena je postigao bivši košarkaš Sakramenta Džejms Anderson.

Ekpe Judo
je jedini pružio pravi otpor Darušafaki, on je meč završio sa dabl-dabl učinkom. Upisao je čak 19 poena i 11 skokova, a postigao je i prvu TROJKU u dresu Fenerbahčea kojojm je postavio i konačan rezultat. Luiđi Datome je postigao 14 poena, Bobi Dikson 13.


Od srpskih reprezentativac Bogdan Bogdanović za 22 minuta nije uspeo da se upiše u listu strelaca, dok Nikole Kalinića nije bilo ni u protokolu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke