Blat negirao dogovor sa Žižićem, Miško potvrdio!

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 26.12.2016.
20:38
Izvor: Sportske.net

Strateg turske Darušafake Dejvid Blat poručio je da taj klub još uvek nije ugovorio transfer Anta Žižića.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Velika bura podigla se u Zagrebu u ponedeljak popodne nakon što je Aleksandar Petrović podneo ostavke na funkcije u Ciboni i time praktično potvrdio da su "Vukovi" prodali Anta Žižića.

Naredna destinacija mladog centra trebalo bi da bude Darušafaka na čijoj klupi sedi Dejvid Blat. Proslavljeni košarkaški stručnjak izjavio je nakon večerašnjeg duela sa Anadolu Efesom da transfer još uvek nije dogovoren.

"Zvaničnog dogovora još uvek nema" kratko je prokomentarisao Dejvid Blat pitanje vezano za Žižićev dolazak.

Sa druge strane, oglasio se Miško Ražnatović, njegov menadžer.

"Najefikasnije pripreme za letnju zelenu boju, sastoje se u nosenju zelene boje I u zimsko-prolecnom periodu! Lol.", napisao je Miško na Tviteru, čime je samo potvrdio pisanja hrvatskih medija.

Jasno je ipak da Darušafaka želi Žižića i da je samo pitanje trenutka kada će sva administrativna pitanja biti rešena čime će se stvoriti prostor za realizaciju transfera.

Cibona će, navodno, zaraditi 2 miliona evra od prodaje najkorisnijeg igrača ABA lige, a Ante Žižić će u drugom delu sezone imati priliku da zaigra u Evroligi.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Patrick Bateman
Monday, 26.12.2016
21:59

Misko svaciji menadzer :D

avatar
Algebra
Monday, 26.12.2016
21:52

2 miliona? Nema šanse. Niko nije lud da plati toliko za igrača koji nema odigranu ozbiljnu seniorsku utakmicu (ABA liga ove sezone je užasna, a LŠ ne treba ni komentarisati), na sve to on ima ambiciju da već na leto ide u NBA (to se može zaključiti iz miškovog tvita), a znamo da NBA klubovi ne mogu da plate obeštećenje više od (oko) 550.000 evra, što bi u prevodu značilo da Darušafaka njegovu ''petomesečnu pozajmicu'' plaća 1,5 miliona. Ona varijanta da on sam plaća obeštećenje otpada jer je on bio ''tek'' 23. pik, što znači da će njegova godišnja primanja biti oko 1,5 miliona dolara.

avatar
Milan Mihajlovic
Monday, 26.12.2016
22:56

Ako ne plate vise, odnosno igrac ne plati razliku onda igrac ostaje u klubu u kom igra do isteka ugovora. Klub, darusafaka u ovom slucaju nije u obavezi da ga proda za te pare. 😉

avatar
Algebra
Tuesday, 27.12.2016
00:55

To im je najgora varijanta. Plate igrača od 19 godina 2 miliona i taman kad stasa, kad bude igrač koji može da im donosi ozbiljne rezultate - on ih napusti bez obeštećenja.

avatar
chaki
Monday, 26.12.2016
23:11
avatar
Forza Napoli
Monday, 26.12.2016
21:46

I onda oni amerikanci krimosi,oni ne daju vise od 500k za obestecenje...rekao bih 5 miliona i nosi ga.uzmu ti sarica ili bjelicu za sicu a tamo razne indijance placaju po 10 mil godisnje

avatar
Nenad Maslarević
Monday, 26.12.2016
22:58

o cemu ti pricas, ugovorom je odredjeno da nijedan tim ne smije platit odstetu za igraca vecu od 500k, a ti pises kako neki dobijaju plate od 10 mil., to je druga stvar salary cap je takav da mogu godisnje dat za plate igraca 100 miliona a ne smiju manje od nekih 70 miliona