Blam Nagetsa, Jokiću partija karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 13.12.2016.
08:32
Izvor: Sportske.net

Igrao je gotovo sam u nastavku, nije vredelo. Slovenac veličanstven, "Bugijev" teror nad Lejkersima, Klipersi jedva protiv Portlanda. Nema sreće za Bakse u Kanadi...

AP Photo/Tony Gutierrez
AP Photo/Tony Gutierrez

Povezane vesti

Nikola Jokić opet sjajan, ali ostatak ekipe ga nije ispratio. Srbin je ubacio 27 poena, imao 11 skokova i 4 asistencije, Nagetsi su se izbrukali, izgubili su 20 razlike od najgoreg tima lige.

Dalas pokazuje kakve takve znake života, iako desetkovan, predvodio ih je malo poznati Fini-Smit, momak sa Floride koji nije bio na draftu, sa 13 poena i 9 skokova. Ves Metjus je ubacio pet trojki, pa su Teksašani stigli do tek pete pobede u sezoni. Denver ih ima 9, ali ni oni neće daleko odmaći ovakvim partijama. Jokić je ubacio 23 poena od ukupno 49 za Nagetse u nastavku, najviše ove sezone. Ali, njegov tim je u reketu primio 40 poena u prvom delu pa nije ni čudo što su rada Mavsi imali velikih +22 na odmoru. Srbin je inače proveo na parketu 26 i po minuta, Nurkić je za 18 dao samo 4 poena, imao i 6 skokova. Za Jokića je i ovo rekord karijere, ali nema u čemu da uživa, porazi se ređaju, tim iz Kolorada je mnogo više očekivao ove sezone.



Mali derbi Pacifika pripao je Kingsima, "Bugi" Kazins je bio previše dobar za Lejkerse, radio je bukvalno sve, ubacio 31 poen, imao 16 skokova, 5 asistencija, 3 blokade. Odlučila je treća četvrtina u kojoj su Kingsi dali 39 poena i stekli odlučujuću razliku. Lejkersi nervozni, isključen je kouč Volton, tehničke su dobili Rendl, Rasel, čak i asistent Brajan Šou, kao i Lu Vilijams. I gde sve da prođe bez Kazinsa, i on se "upisao" na taj način.



Klipersi su se održali protiv Blejzersa, na kraju je bil tesno, ali je pobeda ostala u "El-Eju". Grifin se vratio sa 26 poena i 12 skokova, Pol dodao 21 poen i 14 asistencija, Klipsi su počistili Blejzerse, ovo je njhova treća pobeda nada rivalom iz Oregona ove sezone.

Nije bilo lako ni Hjustonu koji je bio apsolutni favorit protiv Bruklina. Na kraju je prevaga bio Harden sa 36 poena i 11 asistencija, "Bradonja" je uhvatio i 8 lopti. Ovo je sedmi trijumf u nizu za "Rakete", sve bolji Erik Gordon je ubacio šest trojki. Netsi su jurili prednost u čitavoj utakmici,m ali su stigli na kraju na 118:118 u poslednjem minutu. Ali Gordon je sa penala prvo vratio vođstvo, posle je domaćin ukrao pas, i sa još par slobodnih bacanja rešio pitanje pobednika.

Milvoki nije ima šansu u Torontu, tajno oružje Kanađana bio je Terens Ros sa 25 poena, DeRozan je ubacio svojih 30, na drugoj strani pogađate, Antetokumpo 30 poena, 8 skokova, 5 asistencija. Ali, Baksima nikako ne ide protiv Reptorsa, izgubili su šest u nizu protiv Kanađana, bili na -26, spustili se na -10, ali je onda Ros preuzeo stvari u poslednjoj četvrtini, usledila je serija 14-2 i sve je bilo gotovo. Baksi su šutirali trojke 13%, pa je jasno Džejson Kid bio ljut na svoj tim.

Teletović kod Milvokija 4 poena, promašio je svih pet trojki.

Vašington se nadao pobedi u Majamiju, ali isprečio se sjajni Slovenac. Goran Dragić je ubacio 34 poena, imao po 5 skokova i asistencija, pa je Hit počeo seriju od šest mečeva kod kuće pobedom. Sjajni plej se povredio u trećoj četvrtini, na sreću nije bilo ozbiljno, u poslednjem periodu je nastavio strašnu seriju i na kraju prelomio, ovo je druga pobeda Majamija nad Vizardsima ove sezone. Kod gostiju iz prestonice, Vol i Bredli Bil su iskombinovali 59 poena, ali nije bilo dovoljno.

Indijana je slomila otpor Šarlota u poslednjoj četvrtini, Majls Tarner je uz 22 poena, imao 7 skokova i 4 blokade. Pol Džordž je dodao 22, Hornetsi su očajno šutirali, nisu našli rešenje za Tiga koji je uz 16 poena imao 11 asistencija. Ovim su Pejsersi prekinuli loš niz od četiri poraza protiv ekipe iz Severne Karoline.

Rezultati:

Sakramento - LA Lejkers 116:92
LA Klipers - Portland 121:120
Dalas - Denver 112:92
Toronto - Milvoki 122:100
Majami - Vašington 112:101
Indijana - Šarlot 110:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 13.12.2016
10:43

Jokić u Denveru kao Vučević prije dvije sezone u Orlandu.. Neka ostane još par godina, a ako do tada ne formiraju kvalitetnu ekipu neka ide..

avatar
Tuesday, 13.12.2016
09:36