BL - Sjajni Aleksandrov doneo pobedu Oldenburgu

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 29.03.2015.
17:40
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac Nemanja Aleksandrov izrastao je u junaka 16. ovosezonske pobede nemačkog Oldenburga.

ewe-baskets.de
ewe-baskets.de

Povezane vesti

Košarkaši Oldenburga pobedili su Artland sa 77:74 (23:16, 15:20, 21:14, 18:24) u 28. kolu Bundeslige, a junak tog trijumfa bio je Nemanja Aleksandrov.

Srpski košarkaš ne samo da je bio najefikasniji u 16. pobedi svog tima, već je postigao i ključne poene u poslednjem minutu, koji su im i doneli trijumf.

Aleksandrov je utakmicu završio sa 21 poenom i sedam skokova, a upisao je i jednu asistenciju. Kada se utakmica lomila dao je trojku i bio precizan sa linije slobodnih bacanja, pa je sprečio iznenađenje.

Oldenburg je bio sjajan u prvoj i trećoj četvrtini, pred poslednji period se činilo da ima siguran trijumf u rukama, ali se Artland probudio. Prišao je u potpunosti domaćem timu, ali se, kada je bilo najpotrebnije, Aleksandrov pokazao u najboljem svetlu i postigao poslednjih pet poena za pobedu.

Uz Aleksandrova, u pobedničkom timu se istakao Riki Polding sa 16 poena, dok je jedan manje, uz pet asistencija, dodao Džulijus Dženkins.

Kod Artlanda, Brendon Tomas je imao 14 poena i pet asistencija, Terel Everet je dodao 13 poena i pet skokova, a Kenet Friz 12 poena i osam skokova.

Posle 16. trijumfa, Oldenburg je ostao na šestom mestu na tabeli, ali je za korak bliži tome da obezbedi svoje mesto u plej-ofu. Artland je dve pozicije iza sa polovičnim skorom od po 14 pobeda i poraza.

Košarkaši Oldenburga u narednom kolu, 6. aprila, gostuju Telekom Bonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke