BL - Savan, Štimac i Vasa režirali stotku Bajerna

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 28.03.2015.
23:38
Izvor: Sportske.net

Košarkaši minhenskog Bajerna savladali su Krajlshajm u okviru 28. kola nemačke Bundeslige a srpski internacionalci imali su veoma zapažen učinak.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Utakmicama 28. kola nastavljeno je takmičenje u ligaškom delu sezone nemačke Bundeslige. Bajern i Alba iskoristili su poraz vodećeg Bamberga na gostovanju Ludvigsburgu pa su se novim pobedama primakli, odnosno izjednačili sa liderom.

Izabranici Svetislava Pešića prekinuli su mini seriju od dva vezana poraza trijumfom nad Krajlshajmom rezultatom 110:76 (30:20, 23:20, 27:15, 30:21) uz sjajne partije srpskih internacionalaca.

Stotku Bajerna režirali su Vladimir Štimac (13 pts, 7 sk), Duško Savanović (11 pts, 7 sk) i Vasilije Micić (9 pts, 4 as) a najefikasniji u pobedničkom timu bio je Džon Brajant koji je ostvario dabl-dabl učinak od 19 poena i 14 skokova.

U subotu je slavila i berlinska Alba našeg Saše Obradovića. "Albatrosi" su bili bolji od Bona (90:78) što im je omogućilo da se izjednače sa Bambergom na čelu tabele pošto je lider poražen na gostovanju Ludvigsburgu.

Bamberg se i pored poraza i dalje nalazi na prvoj poziciji na tabeli Bundeslige sa 23 pobede i 4 poraza. Isti skor ima i drugoplasirana Alba, dok trećeplasirani Bajern ima pobedu manje od rivala ali i meč više.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke