BL - Drama u Berlinu, 'srpski' Bajern u finalu!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 04.06.2015.
23:42
Izvor: Sportske.net

Aktuelni šampion Nemačke imaće priliku da odbrani titulu u Bundesligi pošto je u petoj utakmici polufinalne serije plej-ofa savladao Albu na gostovanju u Berlinu.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Košarkaši minhenskog Bajerna plasirali su se u finale plej-ofa nemačke Bundeslige nakon što su u petoj utakmici polufinalne serije savladali Albu u Berlinu posle 45 minuta igre.

Izabranici Svetislava Pešića slavili su rezultatom 101:96 (18:22, 23:22, 25:19, 22:25, 13:8) ali tek posle produžetka koji je Albi doneo Džamel Meklin trojkom koju je pogodio trideset sekundi pre kraja.

Najbolji pojedinac u ekipi Bajerna bio je Nihad Đedović koji je postigao 30 poena, upisao 3 skoka i 5 asistencija, dok su srpski internacionalci Vladimir Štimac i Duško Savanović dali bitan doprinos u pobedi šampiona.

Centar košarkaške reprezentacije Vladimir Štimac postigao je 14 poena i ostvario 4 skoka, a Duško Savanović je dodao 12 poena i 3 skoka. Vasilije Micić nije igrao u Berlinu.

Džamel Meklin je u ekipi Albe dominirao sa 29 poena, 10 skokova i 6 asistencija, a pratio ga je Redži Reding sa 18 poena, 3 skoka i 4 asistencije.

Bajern je zahvaljujući trijumfu u Berlinu dobio seriju rezultatom 3:2 i plasirao se u finale gde će za protivnika imati Brose Baskets.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke