Bjelici i Bobiju opet mrvice, "jednooki" Dragić maestralan!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 16.03.2017.
09:08
Izvor: Sportske.net

Srbi se nisu proslavili, plej-of sve dalje za Minesotu, Detroit u nevolji. Slovenac se vratio posle gadne povrede i odigrao fantastičan meč!

AP Photo/Alan Diaz
AP Photo/Alan Diaz

Povezane vesti

Da krenemo od iznenađenja. Portland je slavio u Teksasu, Damijem Lilard sa 36 poena vodio je Blejzerse do pobede. Jusuf Nurkić je dodao 16, imao je 9 skokova. Domaćima nije pomogao ni povratak Odridža koji je posle dva propuštena meča zbog aritmije srca ponovo bio na parketu. U finišu Sparsi su se vratili na jedan posed, ali je serijom bacanja Portland stigao do neočekivane pobede. Oni su brzo digli glavu nakon ubedljivog poraza od Pelikansa i sada kasne dve pobede za Denverom.

Neočekivan je i poraz Klipersa od Milvokija. Baksi su odneli pobedu sa Pacifika, njihov šesti trijumf u sedam mečeva. Antetokumpo je ubacio 16 poena, imao po 5 skokova i asistencija, šestorica igrača gostiju bili su dvocifreni, Delavedova je pogodio trojku 76 sekundi pre kraja kada su se odlepili na +6, to je bio prelomni trenutak meča. Mirza Teletović je u trijumf ugradio 11 poena, Baksi ostaju u gradu, sutra uveče igraju protiv Lejkersa, pa je to nova šansa za trijumf kojim bi se približili doigravanju.

Minesota je pala u Bostonu, Al Horford flertovao sa tripl-dablm, 20 poena, 9 skokova, 8 asistencija. Rubio je ubacio 23 poena za goste, Bjelica samo jednu trojku, igrao je tek nešto više od 11 minuta. Lider Atlantika je pojačao ritam u drugom poluvremenu, konačno su kompletni, cilj je da zadrže drugo mesto na Istoku, imaju pobedu i po više od Vašingtona. Što se Minesote tiče, doigravanje je sve dalje, četiri pobede manje od Denvera, teško će to stići...

Juta je slavila u Detroitu, svojim načinom, Hejvard je ubacio 25 poena, ali je odbrana odradila posao, spustili su Pistonse na 83 poena, domaćin je dao svega tri trojke, bio očajan u prvom poluvremenu. Bobi je igrao blizu pet minuta, ubacio 2 poena, imao 2 uhvaćene lopte, 1 ukradenu loptu i blokadu. Bejns je dobio priliku, 12 poena i 12 skokova, Dramond očajna, pa je onda Marjanović ušao umesto Australijanca. Svejedno, to su i dalje mrvice.

Majami ne staje, njihove neverovatne partije se ređaju, pospremili su i Pelikanse, Goran Dragić se posle gadne povrede oka vratio na parket i ubacio 33 poena. Ovo je 22. pobeda u 27 mečeva za Majami, sada su poravnati sa Detroitom na osmom mestu Istoka i kasne pola pobede za Milvokijem. Doduše, Pistonsi imaju bolji međusobni skor od Hita, ali koga briga, ako tim sa Floride nastavi ovako sigurno će u plej of. Pre dva meseca su bili na 11-30 i kandidat za jedan od najgorih timova lige. Kod Nju Orleansa Dejvis 27 poena, Kazins 19, "Bugi" nije zaboravio da dobije 19. tehničku grešku.

Ipak, priča večeri je Dragić, dvoranom je odzvanjalo "MVP", čini se da je jedan od najboljih, ali i najpotcenjenijih igrača lige. Slovenac je zaista maestralan, niko nije očekivao da će igrati ovako u drugom delu sezone...

Vašington se vratio kući i progutao gorku pilulu protiv Dalasa. Džon Vol je ubacio 26 poena i imao 11 asistencija, nije bilo dovoljno. Mavsi ne odustaju od doigravanja, Barns i Novicki su ih vodili do trijumfa, bili odlični u poslednjoj četvrtini u kojoj su ubacili 39 poena. Ruki iz Argentine Nikolas Brusino je ubacio 8 od 11 poena u finišu, bio blizu tripl-dabla.

Indijana je slomila Hornetse odbranom i naravno uz 39 poena Pola Džordža. Šarlot je ubacio svega 77 koševa, imao očajan šut za tri poena, u drugom delu su dali 35 poena. Indijana pod pritiskom, odgovorili su na najbolji način, posle poraza od Niksa. Sada su učvrstili šesto mesto, a Hornetsi kasne za Majamijem i Detroitom četiri meča, čini se da u Severnoj Karolini neće biti plej ofa u ovoj sezoni.

Bude se "Grizliji" iz zimskog sna, nakon očajnih igara, ovo je druga pobeda u nizu. Odneli su trijumf iz Čikaga, Konli je ubacio 27 poena, vratili su se osnovama, jakoj odbrani, a Bulsi su uz meč izgubili i Vejda zbog povrede lakta. Mirotić je pogodio par trojki za nadu u finišu, ali je Gasol odmah odgovorio i sprečio preokret.

Očekivano, Hjuston je napunio koš Lejkersa do vrha, dali su im 139 poena, Lu Vilijams nije štedeo doskorašnje klupske drugove, ubacio je 30, Harden je dao 18, uz 12 skokova i 13 asistencija. Izgubio je čak 9 lopti, nije ni bitno, pobeda domaćina nije dolazila u pitanje, Lejkersi čine sve kako bi bili najgori tim lige uz Netse i sačuvali prvog pika na lutriji. Kod gostiju Rendl 32 poena, rekord karijere.

Sakramento je slavio u Feniksu u nebitno meču trećeg i četvrtog tima na Pacifiku, meč će pamtiti ruki Skal Labisije koji je ubacio 32 poena, rekord karijere, od toga 21 u poslednjoj četvrtini kada je prelomio rezultat. Momak je sa Haitija, uglavnom je bio u razvojnoj ligi ove sezone, igrao je na Kentakiju, bio 28. pik na draftu. Odlaskom Kazinsa dobio je prostor...

Rezultati:

Indijana - Šarlot 98:77
Vašington - Dalas 107:112
Boston - Minesota 117:104
Detroit - Juta 83:97
Majami - Nju Orleans 120:112
Čikago - Memfis 91:98
Hjuston - LA Lejkers 139:100
San Antonio - Portland 106:110
Feniks - Sakramento 101:107
LA Klipers - Milvoki 96:97

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ugaseni zivoti
Thursday, 16.03.2017
11:20

Beli se povrijedio,kakva je povreda u pitanju? Svi su smijali Divcu a ovaj Sakramento ce sledece sezone da gazi sa labisijeom,hildom,koli stajnom,bogdanom.