Bjelica "zarđao", Kari dobio neočekivano priznanje!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 14.12.2016.
08:50
Izvor: Sportske.net

Nemanja Bjelica se vratio u tim, nije se upisa u noći kada je njegov trener servirao osvetu. Klivlend lako sa Memfisom, Voriorsi se isčupali u Nju Orleansu, a ono što se dogodilo Stefu Kariju je najlepše što sport može da ponudi!

Bob Donnan, USA TODAY Sports Pool via AP, Pool
Bob Donnan, USA TODAY Sports Pool via AP, Pool

Povezane vesti

Nemanja Bjelica se nakon meča pauze vratio u tim Minesote, ali za 9 minuta se nije upisao. Ova utakmica je bila slatka osveta za njegovog trenera Tibodoa koji je slavio u Čikagu protiv bivšeg kluba. Iako je "Vukovima" loše krenulo, uspeli su da okrenu rezultat, retko im se to dešava, obično je obrnuto. Tibodo je dobio ovacije na početku, na terenu njegov tim je slavio, izbrisavši -21 iz prvog poluvremena. Vigins je dao 23 poena, Lavin 24, u finišu smo videli izjednačenje 91:91, ali je gost sa četiri poena ponovo uspeo da se odlepi. Vejd je isključen u penal završnici gosti mirni i sigurni, neočekivana pobeda.

Klivlend je arhivirao Memfis, 29 poena i 13 skokova Kevina Lova, vodio je glavnu reč, gosti bez Gasola koji će u timu biti večeras kada Kavsi stižu u Tenesi. Posao domaćinu bi trebalo da bude olakšan, Lebron, Kajri i Lov neće biti sa ekipom, Tajron Lu će ih odmoriti u ovom meču.

Portland je savladao Oklahomu u utakmici u kojoj je sve rešeno u tri četvrtine, Lilard je ubacio 17 poena i imao 9 asistencija pre nego što se preselio na klupu. Vestbruk ne na svom nivou, 20 poena, i on je odmarao poslednju četvrtinu kada je bilo jasno da je preokret isključen. Oklahoma bez Oladipa, na Blejzersima se nije osećao umor nakon tesnog poraza od Klipersa.

Produžetak u Arizoni, duel Bledsoa i Porzingisa, bek Feniksa je uz 31 poen imao 8 asistencija i 6 skokova, Letonac 34 poena,  8 skokova, po 3 ukradene lopte i blokade.

Bledso je duže ostao na parketu da završi meč, Porzingis dobio šesti penal na 90 sekundi pre kraja produžetka. Melo Entoni je lošu noć završio šutem koji nije ni stigao do obruča, na kraju je Buker sa dva bacanja rešio pitanje pobednika. U drugom poluvremenu kod Niksa nije bilo Derika Rouza zbog bolova u leđima.

Teže nego što se očekivalo Golden Stejt je savladao Pelikanse, isčupali su pobedu u Nju Orleansu. U glavnoj ulozi Drajmond Grin, umali se nije potukao, razmenjivao je uvrede sa publikom, ali i završio 15. tripl-dablom u karijeri po 12 poena i skokova i 10 asistencija. Ukrao je na kraju Dejvisu loptu i sačuvao pobedu gostima. "Obrva" je ubacio 28 poena, imao 5 blokada, ljutio se na sudije kod toh poslednjeg napada. Kari je ubacio 30 poena, u jednoj situaciji posle trojke "overio" sa protivničkom klupom, slika je obišla svet. U pitanju je bio Daren Erman koji je nekada radio kao pomoćnik u Voriorsima. Čitava situacija je delovala nadrealno, ali Kari kaže da je čuo Ermana kako hrabri svoju odbranu i govori da je šut bio previše dobar.

"Onda sam želeo da mi čestita, i on je to uradio, jer je pravi sportista", nasmejao se Stef.



I na kraju, pobeda Orlanda na Atlanti. Elfrid Pejton je odigrao partiju karijere, 26 poena, 14 asistencija, Vučević nije igrao, Rudež i Hezonja se nisu upisali. Medžik je veliku pomoć imao sa klupe, dali su 62 poena, pa je Atlanta i pored odlične partije Denisa Šredera (19 poena, 12 skokova) ostala nemoćna. Činilo se da ulaze u formu posle loše serije, dobili su dva meča u nizu, noćas je usledio novi udarac.

Rezultati:

Portland - Oklahoma 114:95
Feniks - Njujork 113:111 pr.
Čikago - Minesota 94:99
Nju Orleans - Golden Stejt 109:113
Atlanta - Orlando 120:131
Klivlend - Memfis 103:86

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Millanista 00
Wednesday, 14.12.2016
16:48

Ne volim Ibaku, ali sto ga ne pomenuse, dao 29 poena, strasna partija. na poluvremenu 16 u nastavku 13. Moaram u da pomenem Klaya Tomsona koji je sa 17 poena bio jedan od najgorih u pobjedi ratnika, sut iz igre 5/10 i za tri 2/6. Kao da mu se nije igralo, Durant je bio odlican sa 27 poena, narocito u drugom poluvremenu u kojem je dao cini mi se 15 poena.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 16.12.2016
00:39

Najgori a sut 50%?

avatar
Wednesday, 14.12.2016
09:51