Bjelica više poena nego minuta!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.11.2016.
09:26
Izvor: Sportske.net

Srpski košarkaš dvocifren i pored male minutaže. Bobija kao da su zaboravili, "Ludi Srbin" ljut na igrače posle pobede...

AP Photo/Jim Mone
AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Derbi je pripao Klipersima. Kris Pol je ubacio 26 poena, imao 12 asistencija, Blejk Grifin takođe dodao 26 poena, na Pacifiku su pali Reptorsi.

Za Toronto to je drugi poraz u nizu, predvodio ih je Lovri sa 27 poena, DeRozan ispod svog proseka, dodao je 25. Kanađani su izgubili bitku pod koševima, lider Atlantika je drugi put ove sezone izgubio dva meča u dve večeri.

Voriorsi su pregazili Indijanu, Klej Tompson je postigao 25 koševa za 26 minuta, presedeo poslednju četvrtinu na klupi, osma pobeda u nizu za Golden Stejt.

Pejsersi umorni od produžetka prethodne večeri u Oklahomi, ali i bez Pola Džordža i Majlsa Tarnera jasno nisu imali nikakvu šansu. Na poluvremenu je bilo +19, pred poslednju četvrtinu +29.

Filadelfija je dobila i četvrti meč kod kuće, sjajni Džoel Embid ih je vodio sa 22 poena, u gradu "bratske ljubavi" pao je Majami. Nisu pomogla ni 32 poena Vajtsajda, Dragić je ubacio 10 poena, imao i 7 asistencija, ali i loš procenat šuta. Na drugoj strani Dario Šarić jednu trojku, imao je i četiri uhvaćene lopte.

Vizardsi su dobili Feniks, Džon Vol je uz 18 poena, imao čak 15 asistencija, ali je utakmicu karijere odigrao Bredli Bil. Oporavljeni bek Vizardsa je brojao do 42, odigrao je sjajno dva meča u nizu, ukupno je postigao u pomenute dve utakmice 76 poena!

Protiv Majamija nije imao čemu da se raduje, Vizardsi su izgubili, sada uz rekord karijere ide i pobeda. Kod Sansa, Devin Buker 30 poena, Bledso 29, ekipa iz Arizone se raspala u poslednjoj četvrtini kada je samo Bledso postizao poene.

Majk Konli je presudio Hornetsima. U jednom od derbija večeri, "Grizliji" su slavili u Severnoj Karolini. Bek Memfisa je brojao do 31, Mark Gasol dominirao u prvom poluvremenu, završio je sa 13 poena, 9 skokova, 8 asistencija. Gosti su kontrolisali tempo, bili na +24 na poluvremenu, ubacili 10 trojki iz 16 pokušaja. Kod Šarlota najbolja partija u karijeri za Frenka Kaminskog, 23 poena, ali se u finišu povredio.

U tesnoj utakmici Hjuston je odneo pobedu iz Detroita, Harden je ubacio 28 poena, imao 11 asistencija, dva skoka su ga delila od tripl-dabla. "Bradonji" je drhtala ruka u finišu sa linije penala, ali su Roketsi zadržali pobedu. Neverovatno zvuči da je sjajni Harden promašio pet bacanja u poslednja tri minuta, on je jedan od najboljih izvođača u ligi.

Bobi Marjanović bez šanse, zakucan za klupu, njegov konkurent Bejns igra slabo, ali Van Gandi i dalje Srbina ne šalje na parket.

Tripl-dabl Janisa Antetokumpa je presudio Orlandu. Grk je ubacio 21 poen, imao po 10 skokova i asistencija, pa su Baksi preskočili Medžik na tabeli. Vučević 8 poena, 11 skokova, Rudež bez poena, Hezonja nije igrao. Kod Milvokija Mirza Teletović 7 poena, 5 skokova.

"Vukovi" su poraženi od Bostona. Al Horford posle pauze zbog povrede igra odlično, ubacio je 20 poena, imao 6 skokova, 5 asistencija i 3 blokade. Bivši centar Atlante je pokazao kakvo će pojačanje biti za "Kelte". Otvorio je prostor za Tomasa koji je brojao do 29. Kod domaćina Bjelica 10 poena za manje od 10 minuta. Imao je i jedan skok. Inače, Minesota je bila na +13 i uspela da izgubi u poslednjoj četvrtini, kada su za devet minuta postigli tri poena. Gorka šala među navijačima je da je ovo ipak promena, do sada su se uglavnom raspadali u trećoj četvrtini, sada su promenili tajming.

Teže nego što se očekivalo, San Antonio je savladao desetkovani Dalas. Doduše, nije bilo Parkera i Oldridža, Leonard je ubacio 24, Gasol 16 poena, rezerve je predvodio Pati Mils sa 17.

Mavsi imaju 2 pobede u 13 utakmica, najgori start u četvrt veka. Igru svog tima Popović je nazvao jadnom, a igrače i pored pobede optužio za nedostatak respekta prema rivalu. Set Kari je podsetio na brata, ubacio je 23 poena, od toga pet trojki.

Rezultati:

Klipers - Toronto 123:115
San Antonio - Dalas 96:91
Minesota - Boston 93:99
Milvoki - Orlando 93:89
Detroit - Hjuston 96:99
Šarlot - Memfis 90:105
Vašington - Feniks 106:101
Filadelfija - Majami 101:94
Indijana - Golden Stejt 83:120

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 22.11.2016
15:54

Bjelica pokazuje da moze da igra, nebitno za minute, ocigledno je snaga ili kondiciaj problem veci jer ovako igra dobro a i to je bitno. Ocigledno je nasao meru trener i nek nastavi tako, ima solidne brojek za minute. Bobika najplacenija maskota ne svetu, definitivno!

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Tuesday, 22.11.2016
22:49

Далеко од тога. Његов проблем је тај што његов директни конкурент за место у екипи, Диенг игра одлично.

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Wednesday, 23.11.2016
21:07

Може да игра 3 и 4. На тројци му је тек паклена конкуренција у виду Вигинса и Пејна. На четворци Диенга и Хила. Прошле сезоне је имао проблема са повредама и физичком спремом, док је ове сезоне у врхунској спреми. Проблем му је тај што му конкуренти за место у тиму играју одлично.

avatar
Wednesday, 23.11.2016
16:26

Bjelica moze da pokrije i u NBA vise pozicija, realno. Ne gledam nazalost previse NBA ne stizem nekako vremenska zona nije dogovarajuca, ali trudim se da ispratim sto vise mogu, i zaista ritam je naporan, i mislim da Bjelica idalje nema snagu da nosi tim do nekih uspeha i da Ding igra odlicno, ali ipak nemogu da ne zaboravim da je prosle ezone imao problema sa konstantnoscu i da j imao i jako los patije i dobre partije.

avatar
Crveno boja ljubavi
Tuesday, 22.11.2016
13:30

Kako je lepo posle toliko vremena videti da Hjuston lici na neku ekipu,bas su pogodili sa pojacanjima i trenerom,nisu jos kalibar za nesto vece,ali druga runda PO ne bi trebala da bude problem

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 22.11.2016
10:52

Lovri...pa, ja stvarno ne mogu da verujem hahahah

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 22.11.2016
10:52

Brat Leonard :D

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Tuesday, 22.11.2016
10:35

Нешто очигледно не штима са Бобијем у Пистонсима чим Бејнс који је четворка, и то јако лоша четворка добија предност у односу на Бобија на позицији центра. Белом се полако враћа осећај за шут и то је одлично јер га је мало изгубио као последицу набацивања мишића.

avatar
Surovi
Tuesday, 22.11.2016
20:40

Iza njega je promaja, eto u cemu je problem