Bjelica u stilu nadimka, "profesorski"! Igrao i Bobi!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 03.12.2016.
09:10
Izvor: Sportske.net

Nemanja Bjelica odličan u "hramu košarke", Marjanović dobio minute u nestvarnoj partiji Detroita na jugu. Denver bez Jokića, šampion završio medeni mesec u Čikagu!

Beta/AP Photo/Jim Mone
Beta/AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Mnogi su očekivali umor od košarkaša Hjustona, nakon neverovatne pobede protiv Voriorsa u produžetku.

Ne biva, iako su u zoru stigli u Denver to ih nije omelo da preslišju Nagetse, vodili su od starta do finiša. Harden je ubacio 20 poena, Gordon i Anderson po 18, u prvom poluvremenu do vrha su napunili koš domaćih, ubacivši im čak 73 poena, rekord franšize. Jokića nije bilo zvog povrede, Nurkić 10 poena, 7 skokova.

Iznenađenje večeri je ubedljiv trijumf Pistonsa nad Atlantom. Tim sa severa ove sezone igra sjajno kod kuće i loše u gostima, ali su "kliknuli" prvo u Šarlotu u utorak, pa noćas u Džordžiji. Na kraju neverovatnih +36 za Van Gandijev tim, bilo je prilike da igra i Bobi Marjanović, nešto manje od 4 minuta, ubacio je 3 poena i imao 2 skoka.

Nemanja Bjelica je bio odličan u "hramu košarke" u Medison Skver Gardenu, Srbin je uz 17 poena imao 7 skokova i 3 asistencije, ali su Niksi u neizvesnom meču uspeli da savladaju "Vukove". Melo Entoni je brojao do 29, Derik Rouz dodao 24, gosti su zakucavanjem LaVina poveli u finišu, jedini put, ali je Rouz ubacio pet poena u nizu, na kraju i sa dva bacanja zapečatio sudbinu gostiju.

U derbiju Istoka, Džimi Batler je vodio Čikago do pobede protiv šampiona. Ubacio je 26 poena, imao 8 skokova i 6 asistencija, Lebron na drugoj strani 27 poena, 13 asistencija. "Kralj Džejms" je izjavio da je medeni mesec posle titule završen, da moraju da se bore kao da ništa nisu osvojili. Dozvolili su 78 poena u reketu, jednostavno tu su izgubili meč. Inače, Lebron se pojavio u opremi Kubsa u Čikagu, izgubio je bejzbol opkladu od prijatelja Vejda, kada je Čikago slavio protiv Indijansa u finalu serije pre nekoliko nedelja.

San Antoniju nije bilo lako protiv Vašingtona, "Poljski čekić" Gortat je ubacio 21 poena i imao 18 skokova za goste iz prestonice u Teksasu. Ali, presuda je bila u rukama Leonarda, ubacio je 23 poena, ali i pobedonosni koš šest sekundi pre kraja i sprečio novo iznenađenje, Sparsi su već izgubili četiri meča kod kuće ove sezone.

Klipersi su slavili u Nju Orleansu uz 27 poena Grifina, Kris Pol je vodio tim sa 13 asistencija. Gosti su pokazali da ubedljiva pobeda u Klivlendu veče ranije nije oduzela energiju, zaustavili su Entonija Dejvisa koji je dao 21 poen, ali je igrao sa povredom ramena.

Lejkersi su se lako predali u Torontu iako DeRozan nije bio na svom nivou, 16 poena, uz loš procenat šuta. Ali, Kanađani su predvođeni Lovrijem odigrali dobru odbranu, goste supustili na 34.4% šuta, tu je ve bilo gotovo, u drugom poluvremenu su gosti dali sami 32 poena.

Boston je savladao Sakramento uz 26 poena Ala Horforda, imao je i 6 blokada. Kazins je imao šansu u finišu, ali su Kingsi nastavili da gube tesne utakmice. Oni u Bostonu nisu pobedili od 2007. godine.

Orlando je odneo pobedu iz Filadelfije, 12 poena, 11 skokova, 5 asistencija Nikole Vučevića koji je ponovo počeo sa klupe. Ovo je bio prvi meč za Sikserse u šest dana, podsetimo duel sa Sakramentom u sredu je odložen pa je Filadelfija bila odmorna. Ali, sem Embida koji je ubacio 25 poena i Okafora sa dabl-dablom nisu imali više raspoloženih igrača.

Denver - Hjuston 110:128
San Antonio - Vašington 107:105
Čikago - Klivlend 111:105
Nju Orleans  - LA Klipers 96:114
Atlanta - Detroit 85:121
Toronto - LA Lejkers 113:80
Njujork - Minesota 118:114
Boston - Sakramento 97:92
Filadelfija - Orlando 88:105

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke