Bjelica i "Vukovi" opet sjajni, da su svi u Denveru kao Jokić!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 31.10.2015.
09:03
Izvor: Sportske.net

Minesota se u teškom trenutku pred sahranu Flipa Sandersa podigla sa dve pobede na startu. Jokić sjajan u porazu Denvera, šampion očitao novu lekciju u Teksasu. Vestbruk i Durant postigli 91 poen u neverovatnom povratku na Floridi. Lebron bez milosti. Dob

nba.com
nba.com

Povezane vesti

Danas će se Timbervulvsi oprostiti od svog trenera. Kako reče junak trijumfa u Denveru, Karl Entoni Tauns, kao pobednici.

Prvi pik drafta je noćas rasturio Denver u srpskom derbiju NBA. Ubacio je 28 poena i imao 14 skokova i 4 blokade u drugoj pobedi Timbervulvsa na startu sezone.

Bjelica je za 25 minuta pogodio jednu trojku, ali imao čak 8 skokova, posle Taunsa i najviše u ekipi.

Kod Nagetsa Jokić odličan, 10 poena, 9 skokova, dok je dvocifren broj poena postigao i Lovernj. Bivši centar Partizana je bio starter, a uz 10 poena, uhvatio je i 5 lopti.

Timberwolves Nuggets Basketball

No, pobeda Minesote nije dolazila u pitanje, ovo je prvi put u istoriji da startuju sa dva trijumfa na strani. Prošle godine za ceo šampionat su imali svega 7 trijumfa van svoje dvorane.

Lebron nije imao popust za Majami. Ubacio je 29 poena u trijumfu Kavsa, Lov je dodao 24, a sredinom drugog poluvremena domaćion se odlepio i napravio odlučujuću prednost.

Vejd je brojao do 25, on je proveo veče pred meč sa svojim prijateljem Lebronom koji je posetio bivše drugove, ali kako rekosmo, na terenu se nisu poznavali.

Thunder Magic Basketball

Dva produžetka smo videli u Orlandu, na kraju poplava koševa i pobeda Oklahome. Rasel Vestbruk je pogodio u finišu regularnog dela i dao šansu svom timu koju su na kraju iskoristili. On i Durant su kombinovali neverovartnih 91 poen u pobedi Oklahome. Ras je dao 48, "Durantula" 43, na drugoj strani Vučević 26. Medžik je izgubio dobijeno, bili su na +18, ali su u poslednjem periodu izgubili veliku prednost.

Kao da su prerano počeli da slave kada je Oladipo pogodio trojku, mislilo se za pobedu i dozvolili su Vestbruku da uzvrati.

Odlično drugo poluvreme koje su dobili sa 32 poena razlike je bilo dovoljno da San Antonio uz 10 poena i 11 skokova Markusa Oldridža savlada Bruklin. Marjanović je ubacio 6 poena za manje od 5 minuta, imao i 5 skokova, pitanje je vremena kada će dobiti veću šansu.

Kako su navijači propratili debi svog novog ljubimca pročitajte ovde.

Pelicans Warriors Basketball

Derbi Zapada pripao je šampionu. Voriorsi su preslišali Hjuston, Kari nadigrao Hardena. MVP prošlog prvenstva je ubacio 25 poena, na drugoj strani "Bradonja" tek 16, uz očajan šut. Roketsima nije pomogao ni oporavljeni Hauard koji je ubacio 9 poena, imao 7 skokova i promašio čak 7 slobodnih bacanja.

Upisao se i Feniks nakon poraza na startu, Najt i Bledso su kombinovali 40 poena, nekako nadigrali Lilarda koji je sa 24 predvodio svoj tim. MekKolum je posle 37 na otvaranju protiv Pelikasa bio mnogo skromniji, 16 poena, uz loš šut.

Sakramento je utrpao Lejkersima 132 poena, uz odličnu partiju Ronda koji polako preuzima konce. Bivši plej Seltiksa je ubacio 21 poen, imao 8 asistencija, Kazins takođe 21 poen i 11 skokova. Kod neuverljivih gostiju čija odbrana nije postojala, Nik Jang 17 poena, Brajant 13.

Vašington je naneo Mivokiju i drugi poraz, stvari nbe funkcionišu za tim Džejsona Kida na startu. Bredli Bil je ubacio 14 od svojih 26 poena u poslednjoj četvrtini, a Vizardsi su imali problema u prvom delu da zaustave Antetokumpa koji je u prve dve četvrtine ubacio 23 poena, ali u nastavku samo 4.

APTOPIX Hawks Knicks Basketball

Atlanta je teško došla do trijumfa protiv žilavih Pelikansa, ali je u prvi plan iskočio Kent Bazmor sa 19 poena. On je na pravi način zamenio Korvera koji se oporavlja od operacije i zajedno sa Tigom bio prevaga u prvoj pobedi Houksa kod kuće u ovoj sezoni.

Sjajno igra Detroit, sada su na 3-0 od početka sezone, dobili su Čikago nakon produžetaka.

Markus Moris je ubacio 26 poena, Dramond 20, uz 20 skokova. Pistonsi su na odbranu Bulsa odgovorili takođe "Katancem" oni su u prve tri pobede zadržali rivale ispod 95 poena. Derika Rouza su dobro pritisli, u prva tri perioda se nije upisao. Kod Čikaga Batler 23 poena, Gasol 16, uz 12 skokova.

Do prve pobede stigla je Juta, zadržali su beznadežnu Filadelfiju na 71 poenu, prednost gostiju koji su u serijama stizali do velikog plusa je bila 32 poena, a domaćin je tek u poslednjoj četvrtini malo ublažio poraz.

Derbi Atlantika pripao je Torontu. Kanađani su dobrom odbranom uspeli da ostanu u igri u prvom delu kada ih šut nije služio. Terens Ros je sa 13 poena u poslednjoj četvrtini prelomio stvari, najefikasniji DeRozan sa 23 poena.

Kod domaćina Ajsija Tomas 25 poena, Seltikse je skupo koštala treća četvrtina, serija grešaka i činjenica da pet minuta nisu postigli koš iz igre u nastavku.

Rezultati:

Sakramento - Lejkersi 132:113
Feniks - Portland 110:92
Denver - Minesota 78:95
Hjuston - Golden Stejt 92:112
Milvoki - Vašington 113:118
Atlanta - Šarlot 97:94
San Antonio - Bruklin 102:75
Orlando - Oklahoma 136:139 pr.
Klivlend - Majami 102:92
Filadelfija - Juta 71:99
Detroit - Čikago 98:94 pr.
Boston - Toronto 103:113

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Saturday, 31.10.2015
10:10

Pomenite da je Marjanović odigao sasvim solidan meč, za 4 minuta ubacio 6 poena i imao 5 skokova.