Bjelica i drugari "zeleni" za "Mamuze", Volu rekord i poraz, Šarić odličan!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 07.12.2016.
09:09
Izvor: Sportske.net

Ista priča za Minesotu, dva različita lica u dva poluvremena. Džon Vol će pamtiti "revolveraški" obračun sa Orlandom, Dario Šarić zapažen u tesnom porazu Siksersa. Bobi i dalje na klupi...

Beta/AP Photo/Bruce Kluckhohn
Beta/AP Photo/Bruce Kluckhohn

Povezane vesti

Sparsi su na 13-0 van svoje dvorane. Ni Minesota nije uspela da zaustavi San Antonio, iako su se držali do poluvremena.

Kao i obično Leonard je pogurao svoj tim u nastavku, ubacio je 31 poen, iako se u prvoj četvrtini nije upisao, na kraju laka pobeda za favorita.

Kod Minesote Lavin 25 poena, Tauns samo 11, uz očajan procenat šuta.

Domaćin se u finišu vratio u meč, ali je sa par trojki Leonard priveo utakmicu kraju. Bjelica je ubacio pet poena za desetak minuta na parketu.

Pistonsi su, ponovo bez Marjanovića, srušili Čikago, standardna pobeda za Van Gandijev tim koji je dobro odbranom spustio rivala na 91 poen i prelomio meč u poslednjoj četvrtini. Za Detroit to je četvrta pobeda u pet mečeva i oni su sada iznad 50% uspešnosti. Tobijas Haris je ubacio 22 poena, u poslednjoj četvrtini Čikago je poveo, ali i onda ostao bez energije, za njih je ovo četvrti meč u pet večeri, videli su se limiti. Batler je brojao do 32, Vejd je ubacio 19, ni jednostavno nisu izdržali. Vratio se Rondo posle jednog meča suspenzije, dao 10 poena.

Džon Vol je sa 52 poena postavio rekord karijere i izgubio utakmicu. Pobedu iz distrikta je odneo Orlando, predvođen Elfridom Pejtonom. Plej Medžika je ubacio 25 poena i imao 9 asistencija u partiji sezone. Vučević standardan, dabl-dabl, po 10 poena i skokova, Hezonja i Rudež nisu igrali.

Niksi su se u nekad velikom derbiju radovali na jugu. Njujork je na krilima 35 poena Mela Entonija odneo pobedu iz Majamija. Karmelo je izjednačio rekord sezone, dugo Niksi nisu bili ovako nadmoćni u odnosu na Majami. U drugom poluvremenu su rivalu ubacili 61 poen. Dragić kod oslabljenog domaćina najefikasniji sa 29 poena, slaba uteha za Slovenca, njegov tim je izgubio 8 od 10 mečeva kod kuće!

"Grizliji" su i pored duplog produžetka u prethodnom meču smogli snage da slave protiv Filadelfije. Mark Gasol je opet dominirao sa 26 poena, 12 skokova, na drugoj strani Dario Šarić 17 poena, 7 skokova. Siksersi bez Embida, koga su ponovo štedeli, i ponovo izgubili u finišu. Vodili su na dva minuta pre kraja, ali su Rendolf u reketu i sigurno "Grizlija" sa penala u poslednjem minutu rešili meč u korist domaćina.

Juta je dobila Feniks uz 28 poena Gordona Hejvorda. Kouč Snajder se vratio na klupu pošto je naš Kokoškov vodio tim u El-Eju, ovo je za "Džezere" sedma pobeda u osam utakmica. Domaćin je poveo a 25:10 i nije dozvolio Sansima nijedno vođstvo.

Rezultati:

Juta - Feniks 112:105
Memfis - Filadelfija 96:91
Minesota - San Antonio 91:105
Majami - Njujork 103:114
Detroit - Čikago 102:91
Vašington - Orlando 116:124

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke