Bjelica: "Hvala Pešiću što me je gurnuo na 'četvorku'"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 01.04.2015.
13:21
Izvor: Sportske.net, euroleague.net

Srpski reprezentativac Nemanja Bejlica zahvalio se Svetislavu Pešiću što ga je u vreme dok je igrao za Crvenu zvezdu "gurnuio" na poziciju krilnog centra na kojoj danas dominira u Evroligi.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Srpski internacionalac Nemanja Bejlica beleži fantastične partije u dresu Fenerbahčea pa ne čudi što je prethodne nedelje imenovan za najkorisnijeg igrača u martu.

Nemanjin uticaj na igru Fenerbahčea je nemerljiv a individualna priznanja za srpskog krilnog centra odraz su dobre saradnje sa saigračima.

"Svi znaju da je svaka nagrada važna, posebno MVP meseca, koja se teško osvaja. Ja sam je dobio zahvaljujući saigračima, bez njih ne bih mogao da je osvojim. Osećaj je sjajan ali ostajem fokusiran na preostale dve utakmice TOP 16 faze koje su jako značajne za nas" kaže Bjelica.

Fenerbahče je u tekućoj sezoni lagano dizao formu kako su utakmice odmicale a karakteristika ekipe Željka Obradovića bila je da znatno lakše dobija mečeve "na strani" nego na domaćem parketu.

"Istina, igramo zaista dobro na strani. Već drugu godinu smo na okupu, došli su novi igrači ali, manje-više, sve ostalo je isto, naš sistem i trener koji ga sprovodi. Bilo je teških momenata ali smo pokazali da smo dobar tim, rezultati to govore. Ponekad je neophodno da izgubite utakmicu ali mi smo vezali dva poraza od CSKA i Olimpijakosa kod kuće posle čega su stvari došle na svoje mesto" objašnjava Bjelica.

Kao ključnu pobedu u TOP 16 fazi Nemanja Bjelica ističe gostovanje Olimpijakosu kada je Fenerbahče Ulker vratio "brejk" i nadomestio zaostatak iz prve utakmice posle čega je preuzeo lidersku poziciju na tabeli grupe "F".

"Bila je to jako važna pobeda, posebno zbog činjenice da smo ih dobili sa više poena nego oni nas u Istanbulu. Želja nam je bila da dobijemo utakmicu ali smo na kraju uspeli da vratimo brejk i steknemo prednost. Takve stvari su jako važne za samopouzdanje. Najteže tek sledi, poslednje dve utakmice u TOP 16 fazi a potom plej-of" kaže Bjelica.

Kada je individualan učinak u pitanju Nemanja Bjelica spada među najkorisnije pojedince u elitnom evropskom takmičenju. Sa prosekom od 12.3 poena i 8 skokova po utakmici Srbin je treći na listi najkorisnijih igrača iza Bobana Marjanovića i Tejlora Ročestija.

"Osećam se dobro na terenu. Trener mi veruje i dao mi je određenu slobodu. Ponekad je za trenera teško da igraču na mojoj poziciji dozvoli tu slobodu da organizuje igru. Zadovoljan sam kako se snalazim u ulozi u kojoj pomažem saigračima i radim dobar posao za sebe" istakao je Bjelica i dodao,

"Moram da odam posebnu zahvalnost Svetislavu Pešiću koji me je smestio na poziciju 'četvorke' dok sam igrao u Crvenoj zvezdi. Bio je to veliki izazov ali je sada mnogo lakše. Bio je to jako važan momenat u mojoj karijeri" rekao je Bjelica.

O Željku Obradoviću ima samo reči hvale. Poziv najtrofejnijeg trenera Evrope nije odbio i posle svega nije zažalio što je slušao razum.

"Naravno, Željko je mnogo pomogao. U tekućoj sezoni radio sam naporno sa kondicionim trenerom Batom Zimonjićem na svojim fizikalijama. Nabacio sam mišiće i dobio na snazi. Najvažnije je to što mi Željko Obradović veruje i što sam od njega nauči mnogo toga. Ne samo da može da vas nauči košarkaškim stvarima, sjajna je osoba i pravi primer svojim igračima. U Fener sam došao na njegov poziv i nisam se pokajao" dodao je Bjelica.

Fenerbahče Ulker bi mogao da uđe u plej-of kao prvoplasirana ekipa iz grupe "F" a mnogi već sada turski sastav vide na fajnal-foru. Nemanja bi da se ide korak po korak.

"Ne želim da razmišljam o tome unapred. Moramo da dovršimo posao u TOP 16 fazi pa da se potom okrenemo plej-ofu. Ako "preživimo" i plasiramo se na fajnal-for biće jako teško ali svaki igrač veruje i nada se uspehu. Moramo da idemo korak po korak" zaključio je srpski internacionalac.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke