Bjelica dobija novog trenera

Autor: Nikola Miloradović
utorak 19.04.2016.
19:38
Izvor: Sportske.net

Prema poslednjim informacijama, Minesota Timbervulvsi su u razgovorima sa nekoliko trenera oko preuzimanja klupe od dosadašnjeg trenera Sema Mičela.

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Franšizu iz najsevernije države SAD posle Aljaske, na početku sezone 2015/16 zadesila je velika tragedije. Tadašnji trener ekipe Flip Sonders, preminuo je u svojoj šezdesetoj godini od posledica Hodžkinove bolesti.

Sondersa je na mestu šefa struke zamenio Sem Mičel, ali Timbervulvsi nisu pružili partije koje su se očekivale od njih ove sezone.

U ovom trenutku, kada je sezona za ekipu našeg Nemanje Bjelice gotova, u upravi kluba rešili su da Mičelu ne pruže drugu šansu.

Već su intervjuisani i potencijalni kandidati za njegovu poziciju, a među njima su i bivši trener Njujork Niksa i Hjuston Roketsa Džef Van Gandi, kao i Tim Tibodo, bivši trener Čikago Bulsa, koji je u periodu od 1989. do 1992. bio i pomoćni trener u franšizi iz Minesote.

Sada je kako "Sportando" javlja, razgovor održan i sa Markom Džeksonom, nekadašnjim trenerom Golden Stejt Voriorsa.

Džekson je bez posla od kako je otpušten iz redova Voriorsa 2014. godine, a sa ekipom iz Ouklenda za tri sezone ima skor od 121 pobede i 109 poraza, kao i dva odlaska na plej-of.

Timbervulvsi važe za jedan od najperspetktivnijih timova NBA lige. U svojim redovima imaju Karla Entonija-Taunsa i Endrjua Viginsa, koju su u prethodne dve sezone draftovani kao prvi pikovi. Pored njih tu su i "sofmor" Zak Levin, kao i Gorđi Đeng i Šabaz Muhamad koji su odradili tek svoju treću sezonu u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na svetu. Naravno tu je i naš Bjelica, za koga očekujemo da će tek pokazati zašto je prethodne godine proglašen za najkorisnijeg igrača Evrolige.

Sada je vreme, da se tim momcima dovede i adekvatan šef struke, a upravo to bi mogao da bude Mark Džekson, koji je "tvorac" igre Golden Stejt Vorirosa kakvu danas imamo priliku da gledamo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mare93
Tuesday, 19.04.2016
23:47

Tibodo je favorit za sada, ali je pitanje da li će mu biti dozvoljeno ono što traži, a to je da on sam izabere GM-a i ostalo osoblje jer bi to praktično značilo da se on za sve pita...

avatar
lakipfc
Tuesday, 19.04.2016
20:19

Tibodo za pravi bum ove super talentovane ekipe, pokupice opet nekog dobrog pika..

avatar
mosala1983
Tuesday, 19.04.2016
19:52