Bjelica cilja i sa šljivom ispod oka, Šarićev potez večeri uz partiju karijere!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 04.12.2016.
09:59
Izvor: Sportske.net

Odlične partije Balkanaca, Jokić i dalje povređen, Nagetsi gube. Kanađanima najubedljivija pobeda u istoriji, Dalas iznenadio sebe protiv Čikaga...

AP Photo/Jim Mone
AP Photo/Jim Mone

Povezane vesti

Denver nije našao rešenje za Gordona Hejvorda. Ubacio je 32 poena, izjednačio rekord sezone, a serijom 31:8 u drugom polivremenu, "Džezeri" su se odlepili. Nagetsi su ubacili sedam trojki u finišu, ali snage za preokret nije bilo. Nikola Jokić je propustio još jedan meč, ekipi ide loše, izgubili su 5 od 6 mečeva, poslednji put na strani dobili su 6. novembra, a tek im sledi duga turneja. Nurkić  8 poena, 4 uhvaćene lopte.

Golden Stejt je preslišao Feniks, natrpali su im 138 poena, Klej Tompson je ubacio 26, Kari ubacio 20 od 31 poena u trećoj četvrtini, dobili su Sanse 10 puta u nizu.

Lilard i MekKolum nisu imali uobičajeni ofanzivni učinak protiv Majamija, ali je Blejzerse spasla dobra odbrana. Takođe jedan od najboljih bekovskih tandema lige je pogađao kada je bilo potrebno u poslednjoj četvrtini. Hit je imao šansu, bili su na +6 u finišu, ali serija 14:1 u poslednja tri minuta je okrenula meč za domaće. Na kraju Lilard 19, MekKolum 17, na drugoj strani Vajtsajd 28 poena, 16 skokova, Dragić je flertovao sa tripl-dablom, 18 poena, 9 skokova, 8 asistencija.

Iznenađenje u Teksasu, slabi Dalas je razbio Čikago, zaledili su ih na -25. Mavsi koji imaju samo četiri pobede su imali raspoloženog Vesa Metjusa koji je ubacio 26 poena, u potpunosti zamenio Novickog koga muči pov4reda i vodio svoj tim do trijumfa.

Minesota je slavila u produžetku u Karolini protiv Šarlota, "Vukovi" su konačno dobili jedan tesan meč. Karl Entoni Tauns jew ubacio 27 poena i imao 15 skokova, naš Bjelica solidan 12 poena, oddličan procenat šuta, imao je 2 skoka i 3 asistencije.  Gosti obično gube prednost, što je posledica neiskustva, sada su stigli -10, okrenuli i pobedili, možda je ovaj trijumf znak sazrevanja strašno talentovanih tima. Sada se vraćaju kući u utorak im dolazi najbolji gost lige, Sparsi koji van svoje dvorane imaju perfektnih 11 pobeda.

Inače "Beli" je imao i podliv ispod oka, ali mu to nije smetalo da namesti ruku i pogodi par trojki kada se rezultat lomio.



Memfis je tesno savladao Lejkerse, tajno oružje je bio Troj Denijels. Odigrao je meč karijere, ubacio niotkuda 31 poen, "Grizliji" su na kraju sačuvali pobedu. Lejkersima nisu pomogla ni 40 poena sjajnog Lua Vilijamsa. Oba tima su bila oslabljena, gosti bez Rasela i Janga, kod "Grizlija" nije bilo Konlija i od ranije povređenih Rendolfa, Parsonsa i Vinsa Kartera.

Novi težak poraz doživela je Atlanta, u velikoj su krizi. Rasturili su ih Reptorsi na kraju je bilo +44 za Kanađane. Lovri je dao 17 poena, imao po 8 asistencija i skokova, DeRozan se nije ni zamarao, bez forsiranja je ubacio 21 poen. Atlanti je posle dobrog starta ovo šesti poraz u nizu, Torontu šesta pobeda. Inače ovu će pamtiti kao najubedljiviju u istoriji relativno mlade franšize...

Boston je odneo pobedu iz Filadelfije, Dario Šarić odigrao sjajnu partiju, ali je njegov tim poražen u tesnoj završnici. Hrvat je ubacio 21 poen, imao 12 skokova, na drugoj strani Ajseja Tomas je preuzeo palicu iz prošlih mečeva od Ala Horforda, ubacio je 37 poena. On je ubacio 12 u nizu u poslednjoj četvrtini i prelomio. Šarićev potez za špice je usledio kada je bacio na pod Jerebka driblingom iza leđa. Ali, najbolju partiju kratke NBA karijere neće pamtiti po trijumfu nad najuspešnijim timom u istoriji.



Još jedan Hrvat bio je odličan u porazu, Bojan Bogdanović je ubacio 24 poena, ali su Netsi poraženi od Milvokija. Baksi su u formi, Delavedova je odigrao najbolju partiju od dolaska iz Kavsa, ubacio je 18 poena, 12 u poslednjem periodu kada je domaćin sačuvao pobedu, iako je prethodno izgubio +16.

Golden Stejt - Feniks 138:109
Portland - Majami 99:92
Juta - Denver 105:98
Dalas - Čikago 107:82
Memfis - LA Lejkers 103:100
Toronto - Atlanta 128:84
Filadelfija - Boston 106:107
Šarlot - Minesota 120:125 pr.
Milvoki - Bruklin 112:103

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke