Bjelica budio "Vukove", propao eksperiment sa Jokićem!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 13.11.2016.
09:38
Izvor: Sportske.net

Trener priznao da je pogrešio, Jokić van petorke. "Profesor" Bjelica nije uspeo do kraja da razdrma Minesotu protiv lidera, na delu je "Lejkersomanija". San Antonio se osvetio, De Rozan kao posednut...

AP Photo/David Zalubowski
AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Srpski derbi završio je pobedom Pistonsa, ali Boban Marjanović ponovo nije dobio šansu kod Van Gandija. Detroit je odneo bodove iz Kolorada, Nikola Jokić je izgubio mesto u startnoj petorci. Odigrao je 20 minuta, ubacio 6 poena, uz 3 skoka, skromna partija za njegove standarde iz prošle sezone.

Nurkić je završio bez poena, trener Meloun kaže da se eksperiment sa Jokićem kao "četvorkom" nije isplatio i da će dobiti više minuta kao centar, pa je jasno da će se Bosanac i Srbin boriti za mesto u timu.

Inače, sa Jokićem i bez njega u petorci, Denver gubi od Detroita, dobili su ih i prošle nedelje na severu, a ovo je prva pobeda Pistonsa u poslednjih sedam godina u Koloradu.

Minesota nije imala šansu protiv sjajnih Klipersa, vodećeg tima lige. Gosti su stigli do devete pobede u deset mečeva, DeAndre Džordan je ubacio 18 poena, uz 16 skokova, Grifin postigao 20 koševa, imao je 11 uhvaćenij lopti. Klipsi su šutirali preko 50% i to je bio ključ, ovo je najbolji start u njihovoj istoriji.

Bjelica jedan od boljih u svom timu sa 8 poena i 4 asistencije, ubacio je dve trojke. Probudio je tim, čini se da zaslužuje veću minutažu...

Lejkersi igraju sjajno, Entoni Dejvis im je ubacio 34 poena, ali ništa nije vredelo, mladi tim gostiju je preslišao Pelikanse, zaledio ih na -27, u poslednjoj četvrtini su im dali 42 poena. Klarkson i Lu Vilijams su sa klupe iskombinovali 44 poena, a zajedno su bekovi Lejkersa ubacili 84. Inače "Obrva" se povredio u trećoj četvrtini, u tim trenucima su gosti napravili 14:0, posle kada se lider Nju Orleansa vratio, bilo je kasno, njegov tim ima samo jednu pobedu.

Boston je odneo pobedu iz Indijane, Pejkersi nisu našli rešenje za Tomasa koji je ubacio 23 poena, poslednjih osam u meču i priveo utakmicu kraju. Indijana bez povređenog Pola Džordža...

Filadelfija je posle prve pobede u sezoni bila lak plen za Atlantu. Houksi su dodali gas posle očajne prve četvrtine kada su napravili devet grešaka, sve je brzo došlo na mesto. Hardevej Džunior je ubacio 20 poena, Kent Bazmor dodao 17, Siksersi su se spustili na jedan posed minusa u finišu treće četvrtine, ali su Houksi vrlo brzo uspostavili kontrolu i lako stigli do trijumfa.

Dario Šarić je ubacio 12 poena i imao 7 skokova za goste, upisao se i bivši igrač Mege, Luvavu koji je pogodio jedini šut za oko 3 minuta na parketu.

Opet DeRozan, postaje monotono, Niksima je ubacio 33 poena, imao je i 7 skokova i 4 asistencije. Bez dileme, igrač sezone u ovih prvih par nedelja lige je dobio i duel sa Entonijem koji je brojao do 31. Rivali se menjaju, DeRozan ne posustaje, publika ga je ispratila ovacijama.

Džimi Batler je brojao do 37, imao je 9 asistencija, 8 skokova i 3 ukradene lopte u perfektnoj večeri za Bulse. Čikago je posle dominantne treće četvrtine savladao Vašington koji je bio bez Džona Vila i Bradlija Bila. Mirotić je dodao 17 poena. "Bikove" čeka turneja od šest mečeva, prva stanica u utorak je Portlanda.

San Antonio se revanširao Hjustonu za poraz u prvoj nedelji sezone. Harden je ubacio 25 poena, imao 13 asistencija i 11 skokova, ali je napravio 7 grešaka koje su skupo koštale tim. Roketsi su se spustili na -4 u poslednjih par minuta, ali nisu imali šansu za preokret. Posle dužeg vremena videli smo pravog Parkera, vodio je tim, na kraju završio sa 16 poena, najviše u sezoni.

Juta deli lekcije na jugu, ponovo ih je odbrana dovela do pobede i naravno 25 poena Hejvorda. Savladali su Majami, serija od 15:0 na startu druge četvrtine ih je dovela do prednosti, iako je domaćin pretio, objektivno kvalitetniji gosti su stigli do četvrte pobede u pet mečeva na turneji po Istoku. Dragić nije igrao zbog povrede, Vajtsajd 15 poena i 14 skokova.

Milvoki je slavio protiv "Grizlija", Antetokumpo je ubacio 27 poena, imao 6 skokova, 5 asistencija, po 4 ukradene lopte i blokade, zaista, čovek-tim za Bakse koji su na 5-4 na startu sezone. Meč je rešen u poslednjoj četvrtini, domaćin je serijom 11:2 uspeo da se odlepi, na kraju su završili meč sa 7:0, u poslednja tri minuta "Grizliji" nisu dali koš.

Bruklin je dobio u Arizoni, pokazalo se koliko je Feniks nepredvidiv, čim zakažu bekovi, Sansi su u nevolji. Holis Džeferson je odigrao partiju karijere za Netse, sa 20 poen i 13 skokova, iz drugog reda gledala ga je mama, nepresušna inspiracija. Feniks je šutirao oko 37% najslabije u sezoni.

Bojan Bogdanović je ubacio 7 poena i imao 5 skokova u ekipu Bruklina.

Rezultati:

Feniks - Bruklin 104:122
Denver - Detroit 95:106
Milvoki - Memfis 106:96
Minesota - La Klipers 105:119
Majami - Juta 91:102
Hjuston - San Antonio 100:106
Čikago - Vašington 106:95
Toronto - Njujork 118:107
Atlanta - Filadelfija 117:96
Indijana - Boston 99:105
Nju Orleans - LA Lejkers 99:126

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke