Bjelica bled protiv Dirkentštajna

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 04.04.2016.
01:01
Izvor: Sportske.net

Dalas i Hjuston upisali veoma važne pobede i po svemu sudeći njihov direktni obračun daće odgovor na pitanje ko će u plej-of, a ko ne...

BETA/AP Photo/Phelan M. Ebenhack
BETA/AP Photo/Phelan M. Ebenhack

Povezane vesti

Mevsi su trijumfalno prošli kroz Minesotu, Timbervulvsima nije pomoglo ni 30 poena sofmora Endrjua Viginsa, ni fantastična partija rukija Kajla-Entonija Taunsa, koji je koketirao sa tripl-dabl učinkom (11 pts, 21 sk, 9 as).

Vukovi su bolje otvorili meč, ali su do poluvremena ispustili prednost, i ponajviše zahvaljujući veoma lošem šutu za tri poena (4/17) izgubili utakmicu. Nemanja Bjelica je igrao nešto manje od 15 minuta, uzeo dva šuta iz igre, postigao tri poena (1/2 za dva, 0/1 za tri, 1/1 penali) i imao jednu asistenciju. Damjan Rudež nije ulazio u igru, opšte je poznato da je Nikola Peković povređen.

S druge strane, trojke su bile najjače oružje gostiju iz Teksasa, postigli su ih čak 14!

Plej Dalasa, koga ćemo najverovatnije ovog leta gledati na delu u beogradskoj Areni u sklopu kvalifikacija za OI u Riju, Portorikanac Huan Hoze Barea, bio je najzaslužniji za pobedu gostiju iz Dalasa sa 21 poenom i 6 asitencija i aprolutno nadomestio odsustvo prvog organizatora igre, iskusnog Derona Vilijamsa. Vesli Metjus je sasuo šest trojki i meč završio sa 19 poena, Heris je doneo 16 poena sa klupe, Dirk Novicki je promašio 12 od 16 šuteva iz igre, imao tri 'air ball-a' i postigao, za njega skromnih 13 poena, a Džastinu Andersonu je nedostajao jedan poen za dabl-dabl (9 pts, 10 sk).



Veoma važnu pobedu upisao je prošlosezonski finalista Zapada Hjuston na svom parketu protiv Oklahome. 'Rokitsi' su prelomili ovaj veoma neizvestan meč u samoj završnici i tako ostali u trci za plej-of sa Dalasom i Jutom. Jedan od ova tri tima neće u doigravanje.

Džejms Harden je razbio svoj bivši klub sa 41 poenom i 9 asistencija i bacio u senku dva superstara Tandera Kevina Durenta i Rasela Vestbruka.

Durantula je postigao 33 poena i uhvatio 8 lopti pod obručima, a Vestbruku je nedostajala jedna asistencija za novi tripl-dabl (23 pts, 13 sk, 9 as).

 

Klipersi su u 'Stejpls Centru' dobili Vizardse na krilima Krisa Pola koji je postigao 27 poena i imao 12 asistencija. Odličnu podršku imao je u iskusnom rezervisti Džamalu Krafordu koji je ubacio 4 trojke i 19 poena i Džej-Džej Rediku koji je postigao poen manje. Centar domaćih DeAndre Džordan je imao na svom kontu po 12 poena i skokova, a trenera Doka Riversa može da raduje povratak Blejka Grifina. Kod gostuju iz prestonice, koje po svoj prilici nećemo gledati u plej-ofu, najefikasiniji je bio 'poljski čekić' Marćin Gortat sa 21 poenom, prva zvezda 'Ćarobnjaka' Džon Vol je imao 15 poena i 13 asistencija.



Klivlend je pobedom nad Šarlotom u Ohaju napravio važan korak ka pol pozociji na Istoku. LeBron Džejms je bio centralna figura meča sa 31 poenom, malo mu je falilo za tripl-dabl, imao je 12 asistencija i 8 skokova. Džej-Ar smit i Kevin Lav su pogodili zajedno 11 trojki i iskombinobali 52 poena, sve ovo ukazuje da su šanse 'Stršljenova' za iznenađenje bile male. Kemba Voker je postigao 29 poena, iako je očajno pucao trojke, Marvin Vilijams je bio šuterski raspoložen i sipao do 22, zakazao je Nikola Batum sa samo pet poena.



Revijalni meč u Bruklinu između Netsa i Pelikansa pripao je gostima iz Luizijane. Čak šestorica igrača imalo je dvoicfren učinak u Nju Orleansu, drugi plejmjeker Tim Frejzer je bio sjajan sa 19 poena i 13 asistencija i preuzeo lidersku ulogu u odsustvu prve zvezde tima Entonija Dejvisa, za koga je sezona poodavno završena. Kod ubedljivo poraženih domaćina najbolji utisak je ostavio Tomas Robinson sa 11 poena i 15 skokova, a najefikasniji je bio rezervista Kilpatrik sa  15 poena. Bojan Bogdanović nije igrao.



Rezultati:

Bruklin - Nju Orleans 87:106
Klivlend - Šarlot 112:103
Hjuston - Oklahoma 118:110
Klipersi - Vašington 114:109
Minesota - Dalas 78:88

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke