Bivši igrač Partizana nadomak povratka u NBA?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 26.01.2017.
16:59
Izvor: Sportske.net

Iskusni krilni centar karijeru nastavlja "preko bare".

screenshot - Youtube.com/Euroleague
screenshot - Youtube.com/Euroleague

Povezane vesti

Kako specijalizovani košarkaški portal "Sportando" prenosi, bivši košarkaš Partizana, Galatasaraja, Efesa i Panatinaikosa Stefon Lazme, karijeru nastavlja u NBA razvojnoj ligi (D-league).

Nakon igranja u NCAA ligi, Gabonac je kao 46. pik draftovan od strane Golden Stejt Voriorsa 2007. godine, ali je u dresu "Ratnika" odigrao nešto manje od 4 sekunde!

Usledio je raskid ugovora sa ekipom iz Ouklenda, da bi u martu 2008. godine dobio priliku da se dokaže u Majami Hitu.

Ekipa sa Floride ga je angažoala usled velikog broja povreda, a Lazme je za Majami odigrao 15 utakmca u proseku beleživši 5,5 poena i 3,5 skoka po meču.

Igrao je potom u razvojnoj ligi za Los Anđeles Di-Fenderse, a onda je usledio dolazak u Beograd, gde je sa velikm upehom nosio dres Partizana.

Sa "crno-belima" je osvojio ABA ligu, domaći šampionat i Kup Radivoja Koraća, da bi dobre igre u dresu Partizana unovčio prelaskom u Makabi iz Tel Aviva.



Nakon godinu dana u "Ponosu Izraela" usledio je odlazak na kratko u Rusiju, potom je bio u trening kampu Boston Seltiksa ali nije izborio ugovor.

Nastupao je nakon toga ponovo u razvojnoj ligi, ali je posle povrede stopala završio epizodu u SAD, te se avgusta 2011. vratio u Evropu u španski Obradorio.

Pokušao je potom ponovo u Seltiksima da se izbori za ugovor, nije uspeo, a onda se i definitivno vratio u Evropu.

Od tada je branio boje Panatinaikosa dve godine, potom je prešao u tursku gde je igrao za Efes i Galatasaraj ali je avgusta minule godine dobio godinu dana suspenzije u turskoj košarci, kako je pao na doping testu.

Sada se vraća u razvojnu ligu, a u narednim danima će se znati za čiju NBA filijalu će tamo i nastupati.

Iako ima 34 godine, nikad se ne zna, možda konačno dobije drugu šansu u najkvalitetnijem košarkaškom takmičenju na planeti.

Podsetimo da je u Di-ligi još jedan bivši igrač Partizana, francuski internacionalac Boris Dalo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke