Bird se oprostio od Pejsersa: "Vreme je za druge poslove"

Autor: Beta Beta
utorak 02.05.2017.
20:08
Izvor: Beta

Legenda NBA lige Leri Bird podneo je ostavku na mesto predsednika košarkaških operacija Indijane, rekavši da je vreme da se bavi nečim drugim.

Beta/AP Photo/Darron Cummings
Beta/AP Photo/Darron Cummings

Povezane vesti

Legendarni košarkaš Boston Seltiksa dodao je da će ostati savetnik u Indijani i da će obavljati posao skauta.

"Mislim da je vreme da odem. To nema nikakve veze sa mojim zdravstvenim stanjem, niti sa našim timom. Imam 60 godina i želim da radim i neke druge stvari osim košarke", rekao je Bird, preneli su američki mediji.
 
To je drugi put u poslednjih pet godina da je Bird otišao iz kluba, pošto je 2000. godine napustio klub kao trener. Generalni direktor Kevin Pričard zameniće Birda u donošenju važnih odluka u klubu. 

"Volim Pejserse, odrastao sam sa njima i divio sam im se od malena. Zahvalan sam navijačima na podršci i vlasniku za mnogo godina odanosti i što mi je dozvolio da ostanem u klubu u različitim ulogama", naveo je Bird.

Leri Bird je član Kuće slavnih i jedini je u istoriji NBA lige koji je osvojio nagradu za najkorisnijeg igrača (MVP), najboljeg trenera godine i nagradu za najboljeg izvršnog direktora godine.

Kao igrač osvojio je tri šampionska prstena sa Bostonom i tri MVP nagrade, dok je kao trener predvodio Indijanu do tri uzastopna finala konferencija i jednog plasmana u veliko finale. Kao predsednik kluba oformio je tim koji je igrao u tri finala Istočne konferencije.

U "ruki" trenerskoj sezoni imenovan je za najboljeg trenera lige, u sezoni 1997-1998. On je najveći trag ostavio kao igrač. Trenutno je 37. na večnoj listi strelaca sa 21.791 poenom, a 59. je na listi sa 8.974 skoka. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju sa "Drim timom" 1992. godine.

Njegov dres sa brojem 33 Seltiksi su povukli iz upotrebe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke