''Bezbednije'' je da se unese pirotehnika, nego da se zabrani grupi navijača da uđe u halu?!

Autor: Beta Beta
ponedeljak 20.02.2017.
13:15
Izvor: Beta

Predsednik Regionalnog košarkaškog saveza Istočne Srbije Uroš Parlić izjavio je danas da su organizovane grupe navijača Partizana i Crvene zvezde, za koje se pretpostavlja da su na finalni meč Kupa Radivoja Koraća unele pirotehniku, ušle u halu Čair posle

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Parlić je rekao agenciji Beta da je neposredno pred početak jučerašnje utakmice, iz Beograda u Niš stiglo po 300 navijača Partizana i Crvene zvezde.

"U dogovoru sa komesarom za bezbednost takmičenja Veljkom Bogunovićem, policijom i agencijom zaduženom za fizičko-tehničku bezbednost doneli smo odluku da oni ipak uđu u Čair. Procena je bila da je to bezbednije nego da im se ne dozvoli da gledaju meč", rekao je Parlić.
 
On je rekao da je u halu Čair odjednom ušla velika grupa navijača, tako da su tu gužvu pojedinci "sigurno iskoristili da unesu baklje i druga pirotehnička sredstva".
 
Parlić je dodao je sve gledaoce koji su pre toga ušli u halu obezbedjenje detaljno proverilo na ulazu, ali da to nije bilo moguće i sa navijačima u organizovanim grupama.

On je izrazio žaljenje zbog nesportskog ponašanja navijača i bakljade u kojoj je povređen Miodrag Radović, član Skupštine Košarkaškog saveza Srbje.

Policijska uprava u Nišu još se nije oglasila povodom incidenta u hali Čair u kojem je Radović zadobio povredu oka pošto je pogođen u glavu raketom.

Radović, dugogodišnji gradski funkcioner i bivši član Veća grada Niša, zadržan je na lečenju na Očnoj klinici nakon što ga je Hitna pomoć na nosilima iznela iz Čaira.

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su osvojili Kup Radivoja Koraća, pošto su u finalu pobedili Partizan sa 74:64.
 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
i.sarajevo
Monday, 20.02.2017
17:45

Dokle vise,prije par godina ubise momka doletjela raketica s juga na sjever logistika ekonom jsd on unio pirotehniku odgovarao klub on nisu,,,mrtav covjek,,,,,sinoc bacaju cuda pogadjaju funkcionera u oko nikom nista.....nemogu biti navijaci nekog kluba a ugrozavaju tudje zivote dali svog ili protivnickog kluba ,bez razlike o kom i cim navijacima pricamo

avatar
stevan_vasic90
Monday, 20.02.2017
15:02

Država koja to nije...

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
14:32

Za Evertona samo novcana kazna dolazi u obzir.

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Monday, 20.02.2017
14:20

Lakse uneti baklju nego upaljac...