Bešiktaš bolji od Tofaša nakon produžetka, nova monstruozna partija Štimca

Autor: Nikola Miloradović
subota 08.04.2017.
16:29
Izvor: Sportske.net

Košarkaši Bešiktaša slavili su na gostovanju u Bursi, u okviru turske Super lige.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Strašan meč u 25. kolu turskog šampionata, "Crno Orlovi" su na kraju slavili sa minimalnom razlikom, kako je na kraju na semaforu stajalo 94-95.

Ekipa Tofaša je bolje otvorila meč, nakon uvodnih deset minuta imali su četiri poena viška.

Do poluvremena uspevaju da dupliraju prednost, a nakon trećeg kvartala se Bešiktašu smešio poraz. Pred poslednjih 10 minuta su uspeli da priđu samo pola koša, ali onda su u četvrtoj deonici preuzeli stvari u svoje ruke.

Izabranici Ufuka Saridže dolaze do poravnanja pred sam kraj susreta (81-81), domaćin ipak vraća prednost, ali Bešiktaš uspeva da izbori produžetak u poslednjim sekundama.

U dodatnih pet minuta potpuna rezultatska klackalica, vodili su jedni, pa drugi, da bi u penal završnici bili pribraniji gosti, koji poenima sa linije penala u poslednji sekundama dolaze do poslednjeg preokreta i pobede.

Blistao je u pobedničkom sastavu Vladimir Štimac sa 12 poena i čak 17 uhvaćenih lopti, kao i četiri asisitencije. Najefikasniji je bio Majkl Tompson sa 24 poena, odličan i Erl Klark sa 22 poena i devet skokova, a dvocifren je bio još samo Di Džej Stroberi sa 14 postignutih poena.

U poraženom sastavu 21 poena i osam skokova Tonija Krokera, 18 uz osam uhvaćenih lopti je dodao Semi Mehija, dok se na 13 poena i pet asistencija zaustavio Koupland.

Dvocifreni su bili i Palasios sa 11 poena, kao i Kaja Peker sa pola koša više.

U ekipi Tofaša ponovo nije bilo Vase Micića, koji nikako da se oporavi od preloma palca, koji je zaradio krajem februara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Stručni konsultant
Saturday, 08.04.2017
16:42

Monstruozna?!?

avatar
Nicklas Bendtner
Saturday, 08.04.2017
16:59

Da nije covjek imao slicnih partija ove sezone pa da se i napise. Ja sam po naslovu mislio 30+ poena i 20+ skokova i 5+ blokada.