Bertans: "U Srbiji bar isključuju za prave tuče"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 06.12.2016.
12:33
Izvor: Sportske.net

Letonski internacionalac Davis Bertans zaradio je svoju prvu isključujuću grešku od dolaska u NBA ligu, a nakon toga je imao interesantan komentar u kojem je pomenuo i Srbiju.

Beta/AP Photo/Elise Amendola
Beta/AP Photo/Elise Amendola

Povezane vesti

Završnicu treće četvrtine duela Milvokija i San Antonija obeležilo je koškanje igrača koje je usledilo nakon klinča u kojem su se našli Divejn Dedmon i Greg Monro.

Najbliži pomenutom dvojcu bio je bivši košarkaš Partizana Davis Bertans koji je reagovao i odgurnuo Grega Monroa, a zatim je Majkl Bizli pritrčao i nastavio kavgu sa Letoncem.

Koškanje je ubrzo završeno a sudije su pokazale isključujuću grešku Davisu Bertansu koji je posle utakmice imao šta da kaže na takvu odluku.

"Igrao sam u Srbiji. Tamo je bilo ludačkih utakmica, dešavalo se najmanje jednom u sezoni. U Srbiji vas barem isključuju za pravu tuču" ironičko je poručio Bertans.

Ljubitelji košarke u Srbiji sigurno se sećaju poslednjeg velikog sukoba u "večitom" derbiju koji je odigran u finalnoj seriji juna 2014. godine kada su samo trojica košarkaša Partizana završila utakmicu a sve je počelo nakon lične greške u napadu koju je napravio Davis Bertans.

Takvih incidenata tokom utakmica Partizana i Crvene zvezde bilo je i ranije, a evo samo nekih snimaka. Tu je i snimak sinoćnjeg koškanja na meču Milvokija i San Antonija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Tuesday, 06.12.2016
19:57

Žao mi je što nekome izgleda nije sasvim jasno, ali meni jeste. Dva ugrača su se zakačila u borbi za loptu. A onda je došao Bertans, kad je igra već bila prekinuta, neko ko nije učestvovao u duelu i odgurnuo igrača. Time učinio nešto nasilnički, nešto što bi, kad bi se tolerisalo, često dovodilo do neželjenih situacija, u ligi koja je jedna od najgledanijih na svetu, u kojoj igraju najplaćeniji sportisti (ili tu negde pri vrhu). NBA ne dozvoljava nasilje, reaguje se odmah, primerom vaspitno. Kod nas je normalno da se ljudi psuju, pljuju, prete, vređaju, pa i pobiju. Zato smo mi Balkanska Srbija, a oni USA. A možda neko misli da smo mi pametniji. A možda je taj i u pravu, možda sam ja nepatriota što smatram da nismo baš najbolji na svetu, pogotovo u ponašanju?

avatar
Džonson Don
Tuesday, 06.12.2016
18:56

Pa da, zakače se dva crnca, a Bertans dobije isključenje. Je li to zato što sam belac? :)

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Tuesday, 06.12.2016
18:40

Смешно искључење!

avatar
Maestro-Chelsea(Sic)
Tuesday, 06.12.2016
15:11

Kako vaspitava brat Braun, dok neko ljubi pod.

avatar
Alexander Stonsky
Tuesday, 06.12.2016
15:05

Neka srećnija vremena...