Berić: "Učinićemo sve da već viđenog šampiona izbacimo iz Kupa"

Autor: Beta Beta
petak 19.02.2016.
15:26
Izvor: Beta

Potpredsednik košarkaškog kluba Partizan Miroslav Berić rekao je danas da je njegova ekipa pokazala da je popravila formu i da će učiniti sve da "već vidjenog šampiona" Crvenu zvezdu izbaci u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Potpredsednik košarkaškog kluba Partizan Miroslav Berić rekao je danas da je njegova ekipa pokazala da je popravila formu i da će učiniti sve da "već viđenog šampiona" Crvenu zvezdu  izbaci u polufinalu Kupa Radivoja Koraća.

"Pokazali smo da smo podigli formu u poslednja dva meseca, svima nam je u sećanju pobeda protiv Crvene zvezde (u Jadranskoj ligi). Ne predajemo se i apsolutno ulazimo u meč sa željom da pobedimo. Daćemo sve od sebe, nadam se da ćemo imati veliku podršku navijača. Učinićemo sve da već vidjenog šampiona izbacimo iz Kupa", rekao je Berić novinarima u Nišu.

Partizan se plasirao u polufinale Kupa Radivoja Koraća, pošto je sinoć u Nišu pobedio FMP sa 85:83, a ekipa iz Železnika je u poslednjim trenucima imala šut za pobedu. U prvom polufinalu Mega Leks je pobedila Konstantin sa 78:61.

"Kada se pogleda to su očekivani ishodi, ali nimalo lake pobede Mege i Partizana. Postojala je mogućnost da se meč reši na jednu loptu, FMP je imao šut za pobedu, jeste iz teške situacije ali mogao je da pobedi. Konstantin se dobro držao, agresivno je krenuo i bilo je neizvesno do završnice treće četvrtine. Kvalitet Mege se ispoljio u poslednjoj četvrtini i rutinski je pobedila. Publika može da bude zadovoljna, a najviše me raduje to što je dvorana bila prepuna, pogotovo u drugoj utakmici", rekao je Berić.

Partizan će u subotu od 21 čas u polufinalu igrati protiv pobednika večerašnjeg duela Crvene zvezde i Smedereva, a crveno-beli su veliki favoriti.

"Kao što smo bili favoriti protiv FMP-a, u sutrašnji duel ulazimo kao autsajderi, Zvezda je apsolutni favorit. Nemamo imperativ kao Zvezda. Prepuštamo ulogu favorita, ali to ne mora ništa da znači pogotovo u derbiju, u jednoj utakmici", rekao je Berić.

Berić je naveo da je trener Partizana Aleksandar Džikić juče imao stomačni virus i da je bilo neizvesno da li će voditi ekipu u duelu sa FMP.

On je dodao da je svestan velikih oscilacija u igri Partizana.

"Svesni smo da je moglo da bude i suprotno, da ne budemo u Nišu nego u Beogradu. Dešavaju se velike oscilacije, od situacije u kojoj smo imali dobru igru, ogromnu prednost, atmosferu, došli smo do toga da razmišljamo da li će poslednja lopta da udje u koš. Igrači su svesni da to više ne sme da se dogadja, da se prospe sve što se radilo 25-30 minuta. Imamo prazan hod od nekoliko minuta, kada od ogromne prednosti dodjemo do toga da se borimo za pobedu. Ako želimo da pobedimo Zvezdu, te prazne minute moramo da svedemo na minimum", rekao je Berić.

Upitan o situaciji oko prolaska u Evroligu ili nastupa u Ligi šampiona Fibe, Berić je rekao da za sada nema ništa novo i da će uskoro doći vreme da se po tom pitanju izjasne federacije, lige i klubovi.

"Ne mogu da kažem ništa, kada dođe trenutak da se izjasnimo, politika kluba će biti jasna i bićete blagovremeno obavešteni u kom smeru Partizan razmišlja", rekao je bivši kapiten crno-belih.

On je naveo da se u jučerašnjim utakmicama u Kupu pokazalo da nije prevelika razlika u kvalitetu ekipa koje se takmiče u Jadranskoj ligi i domaćem prvenstvu.

"Svi bi trebalo da se borimo da razlika bude što manja", rekao je Berić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Svetski sampion
Friday, 19.02.2016
18:02

Hahahahahahahahahahahaha,pa da li ste realni ? Uvek jaki na recima,na delu 0 !

avatar
Doktor_Ijopet!
Friday, 19.02.2016
19:37

Dobro moraju malo zbog navijaca da ih loze, kapiras. Igrao je taj kosarku zna i on da ce u drugom poluvremenu igrati Rebic, Tejic i Simanic... Naravno pod pretpostavkom da sve bude posteno a ne kao na poslednjem derbiju.

avatar
Friday, 19.02.2016
20:17

sine , imamo te gvozdjurije (trofeje) cak i da vama panterima damo da ih reciklirate ....

avatar
REVOLT 24. III 2016.
Friday, 19.02.2016
17:40

Buduci sampioni? Valjda buduci osvajaci. Drugo, ne mozes i ne smes nikad da prepustis ulogu apsolutnog favorita onima koji su iz drugog univerzuma- ako je ovo Derbi (a nije, ali da se pravimo da jeste:-)), tu favorita ima, ali apsolutnog ne! Tako nesto jedino moze da se kaze u vaterpolu, a tu ce biti Derbija iako je druga strana izbacena iz lige jer cemo se sastati u 19h u nedelju i nece biti tu bas jednostavan posao.