Belgija namučila Francusku, novi poraz Turske

Autor: Boban Filipović
subota 22.08.2015.
21:13
Izvor: Sportske.net

Znatno teže no što se očekivalo 'Trikolori' su izašli na kraj sa svojim severnim susedima u prijateljskom odmeravanju snaga, dok Turcima nikako ne ide bez Ersana Iljašove i Čedija Osmana u timu.

tbf.org.tr
tbf.org.tr

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Turkse, koja će biti rival Srbije u grupi na predstojećem Evrobasketu, nakon jučerašnjeg poraza od Poljske doživela je novi neuspeh na 'ERGO Superkupu' koji se održava u Hamburgu.

Oslabljen neigranjem najboljeg igrača Iljasove i talentovanog Čedija Osmana, buljuk Ergina Atamana je izgubio i od Letonije rezultatom 81:79 (17:18, 14:15, 22:17, 28:29).

Kao što rezultat govori, meč je bio veoma neizvestan, ali su Letonci bili za nijansu koncentrisaniji.

Meires je ubacio 16 poena i bio najefikasniji kod pobednika, pratilu su Tima sa 14, Janičeniks sa 13, Freimanis sa 12 i Dairis Bertans sa 10 postignutih poena.

U taboru poraženih Turaka su se izdvojila četvorica sa dovcifrenim košgeterkim učinkom - Mahmatoglu (16 pts), Savaš (15 pts), Erden (14 pts), Korkmaz (13 pts).

Belgija je zadala dosta muka Francuzima, aktuelni šampion Evrope je slavio pobedio u utakmici koju je odlučivala jedna lopta, konačan rezultat bio je 74:72.

parker

Toni Parker je vodio Francuze do trijumfa sa 24 poena (3/5 za tri, 5/7 za dva), njegov kum Boris Dijao je brojao do 11.

Na drugoj strani, najefikasniji Žile sa 13 poena, De Zeuv, Ervel i Tabu su postigli po 10.

Još neizvesnije bilo je u duelu između Rusije i Češke, koju je 'Zbornaja' dobila rezultatom 81:79 zahvaljujući trojki Sergeja Monje u poslednjim trenucima meča.

monja

Junak druge uzastopne pobede Rusa na pripremama, koje su počeli katastrofalno, ubacio je 16 poena, odlično su ga ispratili Voroncevič i Hvostov koji su postigli jedan manje.

Kod Čeha su blistali bivši igrač Partizana Jan Veseli, najefikasniji igrač utakmice sa 22 poena, i plejmejker Barselone Tomaš Satoranski koji je bio nadomak tripl-dabl učinka (12 pts, 10 as, 8 sk).



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke