Baski grme: "Bio je čist faul!"

Autor: Boban Filipović
sreda 26.04.2017.
16:31
Izvor: Sportske.net

Smatraju da su žestoko oštećeni sinoć na utakmici protiv CSKA u Vitoriji.

EPA/MAXIM SHIPENKOV
EPA/MAXIM SHIPENKOV

Povezane vesti

'Armejci' su počistili Baskoniju sa 3:0 u seriji i plasirali se na F4 Evrolige, ali sinoćna pobeda aktuelnog šampiona Evrope je po mišljenju trenera domaćih Sita Alonsa neregularna.

Ko je gledao meč, verovatno zna o čemu je reč.

U veoma neizvesnom finišu, u kom su Itudisovi puleni olako ispustili dvocifrenu prednost, Nando De Kolo je prodao loptu na šest sekundi pre kraja na dva razlike za CSKA, pa su Baski imali priliku da trojkom dobiju utakmicu, ili da dvojkom izbore produžetak.

Plejmejker Baskonije Šejn Larkin, koji je sa dve pogođene trojke vratio svoj tim u život, je uz pomoć varke telom pobegao svom čuvaru, primio loptu, odapeo za tri poena iz ćoška, bilo je evidentno da ga je Nikita Kurbanov faulirao, ali se sudije nisu oglasile.

Larkin usled udarca po ruci nije ni dobacio do koša, Adam Hanga je uhvatilo loptu i izborio "drugo šasnu", ali ga je Kajl Hajns izblokirao i 'Armejci' su trijumfvali sa 90:88.



U Vitoriji su besni ne samo iz razloga što su eliminisani usledn ovog očiglednog sudijskog propusta, već i zbog razloga da je u drugom meču u Moksvi Hajns dobio faul u mnogo diskutabilnijoj situaciji na seukund pre kraja i sa penala doneo pobedu za 2:0 u seriji.

"Bio je čist faul. Imamo zvezdu u timu koja se ne poštuje na isti način kao neke druge, svirali su mu dva brza prekršaja i ohladio se. Moramo to da kažemo jer je uticalo na utakmicu.“, rekao je trener Baskonije Sito Alonso, ne želeći dalje da komentariše suđenje.

“Hvala navijačima, bez njih bi bilo nemoguće boriti se. Želim da im poručim da ćemo se poboljšati i da ćemo se boriti do kraja u španskoj ligi kako bismo ih učinili ponosnima. Mislim da smo sada zaslužili više od poraza 3:0 u seriji, a moj posao je da analiziram zašto nismo nijednom pobedili tim koji smo imali na konopcima“, dodao je Alonso.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Me1919
Thursday, 27.04.2017
17:40

Kakva sramota od sudjenja

avatar
papirnica
Thursday, 27.04.2017
16:34

haha ovo je več smešno nemam ništa protiv Teodošiča odličan igrač ali ima tolike protekcije oko suđenja oko njega mora da bude igrač udaljen barem metar inače se svira faul a ostali se biju pa ništa !

avatar
Patrick Bateman
Wednesday, 26.04.2017
19:54

Cist faul. Da je obrnuta situacija sudije bi svirale faul.

avatar
Wednesday, 26.04.2017
17:13

Za ovo nema faula?!

avatar
Spotski duh!!
Wednesday, 26.04.2017
16:42

Totalno se slažem sa ljudima iz Baskonije. Evidentno je da je Kurbanov napravio faul, mada ne vidim razlog zašto sudija nije svirao faul...

avatar
MladoKolonac
Friday, 28.04.2017
19:58

zato što je sudija Ilija Belošević, koji uvek veže konja gde mu gazda kaže ;)

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 26.04.2017
16:41

Cist faul. U EL moraju proci dalje najbogatiji sa najvecim uticajem i kraj!

avatar
Spotski duh!!
Wednesday, 26.04.2017
16:41

Totalno se slažem sa ljudima iz Baskonije i evidentno je da je Kurbanov napravio faul...