Basket 3x3 - Srbija je u finalu SP!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 15.10.2016.
11:26
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Srbije u sastavu Dušan Domović - Bulut, Đorđe Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić plasirala se u finale Svetskog prvenstva koje se igra u Kini.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

U Gvanžuu u Kini reprezentacija Srbije je uspela da dođe do finala Svetskog prvenstva u basketu 3x3.

Srbija je danas uspela da prvo stigne do polufinala pobedom protiv Holandije, da bismo u polufinalu bili bolji od reprezentacije Španije rezultatom 17:13!

Gledali smo veoma čvrstu borbu, utakmica je bila sa malim brojem poena, a naš tim nije dopuštao Špancima prednost na ovom meču.

Uglavnom smo vodili sa jednim poenom prednosti ili je bilo nerešeno, a onda smo poveli i sa dva poena prednosti na pet minuta pre kraja - 7:5.

Ipak, Španci na 3:30 do kraja izjednačuju na 7:7 sa linije slobodnih bacanja. Šut nije služio naše reprezentativce, promašili smo veliki broj šuteva za dva poena, ali smo bili sigurni sa linije slobodnih bacanja.

Savić je sa bacanja doneo prednost Srbiji od 8:7, da bi Bulut uspeo sa 4 vezana poena da donese prednost Srbiji od 12:7.

Na minut do kraja poveli smo sa 15:10, bili smo veoma blizu pobedi, da bi se sve završilo sa 17:13!

U drugom polufinalu sastali su se SAD i Slovenija, a kao pobednici su izašli Amerikanci koji su slavili sa 17:15 u veoma uzbudljivoj utakmici.

Srbija je na putu do finala pobedila 4 utakmice u grupnoj fazi (Katar, Rusiju, Italiju i Novi Zeland), da bismo u četvrtfinalu bili bolji od Holandije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red blood
Saturday, 15.10.2016
13:29

Rekoh ja pre mesec dana kada ste izbacili vest da nasi nisu imali srece sa jakom grupom,da ustvari nasi protivnici nisu imali srece.nMomci se jako dobro poznaju,izuzetna je atmosfera i svako zna svoj deo posla.nAko nas u finalu krene sut (a Bulut tesko moze da veze 2 suterski lose tekme )..dobijamo i Amere.

avatar
Milos Cvijetic
Saturday, 15.10.2016
12:33

Idemo i amere da dobijemo pa da slavimo

avatar
Milos Cvijetic
Saturday, 15.10.2016
12:31

Ajmooo majsrori