Barselona posle preokreta slavila protiv Darušafake!

Autor: Nikola Miloradović
petak 30.12.2016.
22:46
Izvor: Sportske.net

Izabranici Jorgosa Barcokasa izvojevali su sedmi trijumf ove sezone u Evroligi.

screenshot - Youtube.com
screenshot - Youtube.com

Povezane vesti

U 15. kolu Barsa je bila bolja od Darušafake.

Nakon prvog poluvremena, stekao se utisak da će Blatova ekipa upisati još jedan trijumf, ali su košarkaši katalonskog sastava dodali gas i uspeli da preokrenu rezultat.

Na kraju je bilo 82-77  u korist Španaca, vredna pobeda za Barcokasovu ekipu.

Do samog kraja je bilo neizvesno, vodili su domaći sa tri poena prednosti na minut i po do kraja, ali je neizvesnost uneo sjajni Džejms Anderson na nekih 70ak sekundi do kraja utakmice (74-73).

Mogao je Erden da donese i prednost Darušafaki na samom kraju susreta, ali je bio neprecizan, te je u narednom napadu Peteri Koponen pogodio dva slobodna bacanja i ponovo odlepio Barsu na tri poena razlike, ovoga puta 24 sekunde pre kraja.

Gosti se ipak ne predaju, potrošili su devet sekundi, a onda je Vilbekin pogodio za dva poena. Brzo su Blatovi izabranici napravili faul i poslali Koponena na liniju penala ali je Finac oba puta bio precizan.

Vilbekin ipak još jednom sjajan, izborio je faul Tajrisa Rajsa na 10 sekundi do kraja i dobio dva bacanja. Ipak, bio je polovičan sa linije penala, promašio je drugo slobodno bacanje, Rajs je pokupio loptu i odmah je fauliran.

Prvo bacanje je promašio, drugo ipak pogodio, otišla je Barsa na +3 devet sekundi do kraja, ali je Anderson potom dobio priliku da vrati tursku ekipu na -1.

Pogodio je ipak bivši igrač Žalgirisa samo jedno bacanje, da bi Vezenkov stavio tačku na ovaj okršaj svojom trojkom na četiri sekunde do kraja.

Odlična partija Ante Tomića, koji je upisao 16 poena i pet asistencija, pritom šutiraviši 8/8 iz igre.

Pratili su ga Rajs i Vezenkov sa po 13 poena, dva manje je dodao Džastin Dolman.

U ekipi Darušafake, 21 poen Džejmsa Andersona, 19 je dodao Vilbekin koji je u strašnoj formi, a dvocifren još Moerman sa 11 poena.

Debitovao je i Ante Žižić, sada već bivši košarkaš Cibone je za 16 minuta na parketu upisao četiri poena i šest skokova, uz dve ukradene lopte i dve blokade.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke