Barsa spremila sjajan ugovor za košarkaša Baskoniije

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.07.2017.
22:01
Izvor: Sportske.net

Katalonski gigant je nakon očajne sezone rešio da napravi sjajnu ekipu.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Jorgos Barcokas je razočarao, na klupi Barselone ne samo da se nije domogao nijednog trofeja, već je od svakog bio miljama udaljen.

Na tako nešto navijači Barselone nisu navikli, te je bilo logično da grčki strateg nakon jedne sezone dobije "šut kartu".

To se i desilo, on je napustio klub i preuzeo ruski Himki, a nasledio ga je mladi španski stručnjak Sito Alonso, koji je od Baskonije napravio odličnu ekipu minule sezone.

Alonso je već krenuo sa korenitim promenama u rosteru, ispisnice su dobili Dolman, Oleson, Perperoglu, Manford, Renfro, Faverani, Laval i Markus Erikson, a stiglo je i nekoliko pojačanja.

Najveće je svakako Toma Ertel iz Efesa,  doveden je i Lude Hakanson iz Fuenlabrade, a iz Barse B je u prvi tim promovisan Serhi Martinez.

Sada bi u Kataloniju mogao da stigne još jedna sjajni plejmejker, naime Barse na sve načine pokušava da ispuni želju Alonsu i u svoje redove preseli američkog košarkaša Šejna Larkina.

Sejn Larkin

Larkin je minulog leta stigao u Vitoriju kao veliko pojačanje, imao je jako dobru sezonu, a što je najvažnije odlično je sarađivao sa Alonsom.

Uprava katalonskog kluba mu je spremila ponudu od pet miliona evra na dve godine, te je sada na potezu Baskonija.

Oni imaju pravo da u narednih pet dana izjednače tu ponudu i zadrže ga u Vitoriji, videćemo da li će to i učiniti.

Barsa želi još jednog bivšeg igrača Baskonije, Adama Hangu, ali je prioritet mađarskog košarkaša NBA liga, gde će pokušati da se izbori za ugovor u San Antonio Sparsima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke