Barsa sprema rekonstrukciju

Autor: Nikola Miloradović
utorak 17.05.2016.
18:16
Izvor: Sportske.net

Nezadovoljni učinkom u Evroligi ove sezone, u upravi katalonskog kluba već rade na timu za narednu sezonu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Barsa je na jedvite jade ove sezone izborila i Top 8 fazu Evrolige, a onda su se "porvali" sa Lokomotivom i na kraju, nakon majstorice, ispali na korak od fajnal-fora.

U ACB ligi su ipak prvi, kako je najveći konkurent ekipa madridskog Reala takođe odigrala slabu sezonu, pa se nadaju da bi eventualnim trofejem u prvenstu Španije, mogli da spasu sezonu.

Ipak, svesni su i da nekim igračima "ističe rok", te da su pojačanja neminovnost, kada je sledeća sezona u pitanju.

Pominje se i promena na klupi, a kao glavni kandidati za mesto šefa struke važe Dejvid Blat i trener Lokomotive, koja ih je izbacila u Top 8 fazi, Jorgos Barcokas,  a nešto više o tome možete pročitati OVDE.

Što se tiče igračkog kadra, Karlos Arojo najverovatnije napušta ekipu, a zamenu za njega u katalonskom timu vide u sjajnom plejmejkeru Laboral Kuće, Darijusu Adamsu.

Jedinica ekipe iz Vitorije je eksplodirala ove sezone, jedan je od najzaslužnijih za iznenađujuć plasman ekipe Velimira Perasovića na berlinski fajnal-for, a i u ACB ligi je briljantan sa 17,3 poena, 2,7 skokova i 2,8 asistencija po meču.

Adams je u Evroligi bio zaista sjajan ove godine, pogotovu u najbitnijim mečevima, a o tome govore i njegove brojke. On je u Top 8 fazi postizao 22,7 poena u proseku, a na fajnal-foru okruglo 22 poena po meču!

Nema sumnje da bi bio pravo pojačanje za bekovsku liniju Barse, ostaje da vidimo hoće li se realizovati.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke