Barsa pronašla trenera za narednu sezonu

Autor: Nikola Miloradović
sreda 12.04.2017.
17:25
Izvor: Sportske.net

Kako prenose mediji u Španiji, Jorgos Barcokas se neće zadržati na klupi Barselone nakon ove sezone.

Epa/Valda Kalnina
Epa/Valda Kalnina

Povezane vesti

Katalonski gigant potpuno je posrnuo ove sezone, ispali su iz Evrolige, ne cvetaju im ruže ni u ACB ligi, ali će imati šansu da se kroz plej-of domognu visokog plasmana.

Imaju potpisan ugovor sa Evroligom i vlasnici su "A" licence, te će i sledeće godine igrati u Evroligi, u to nema sumnje.

Ipak, nezadovoljsto ovosezonskim rezultatima je veliko, Barcokas je unazadio ekipu, mora se priznati i da je imao problema sa povredama, te su u hodu pronalažene alternative.

Grčkog stratega jedino može da spasi osvajanje ACB lige, što je pored Reala, Baskonije, pa i Valensije i Unikahe ove sezone za njih gotovo nemoguća misija, te je jasno da će Grk ovog leta tražiti novi angažman.

Kao potencijalna zamena za bivšeg stratega Olimpijakosa i Lokomotive Kubanj, pominjan je bivši košarkaš ovog kluba i legenda litvanske košarke, više o tome OVDE, a sada je još jedno ime u igri.

Naime, u upravi kluba bi na klupi tima voleli da vide stratega Tenerifea Susa Vidoretu.

Txus Vidorreta Sus Vidoreta
Foto: screenshot - youtube.com

Njegova ekipa sa kanarskih ostrva ove sezone predstavlja pravu senzaciju na španskoj, ali i evropskoj košarkaškoj sceni.

Trenutno su treći u ACB ligi, donedavno su bili i na čelu tabele, skidali su skalpove najvećim timovima, a u FIBA Ligi šampiona su stigli do fajnal fora i biće prvi domaćini završnice tog takmičenja.

Zaista sjajna sezone je iza ekipe Tenerifea, uprkos tome što imaju malo poznata imena u svojim redovima, uspeli su da naprave pometnju u vrhu španske košarke, a za pomenute rezultate Vidoreta bi mogao da dobije veliku šansu i postane trener jednog od najvećih evropskih kluba Barselone.

Pored Jasikevičijusa i Vidorete, mediji među kandidate za klubu "Blaugrane" stavljaju i Sita Alonsa iz Baskonije, kao i Andreu Trinkijerija iz Brose Bamberga, dok je po nekima kandidat i strateg Unikahe Đoan Plaza, koji je sa timom iz Malage osvojio Evrokup ove sezone.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke