Barsa bira između Srbina i Litvanca

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.06.2016.
10:19
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Barselona završio je saradnju sa Ćavijem Paskvalom posle osam godina, a prvi kandidati za preuzimanje katalonskog sastava u srpski i litvanski trener.

fcb-basketball.de
fcb-basketball.de

Povezane vesti

Drugu sezonu za redom Barselona je ostala bez titule u španskoj ACB ligi, a izostali su rezultati i na evropskoj sceni, zbog čega je posle osam godina okončana saradnja sa trenerom Ćavijem Paskvalom.

Čovek koji je Kataloncima doneo drugu titulu prvaka Evrope 2010. godine završio je svoju eru u Barseloni, a klub je već napravio uži izbor kada su mogući naslednici Ćavija Paskvala u pitanju.

Specijalizovani portal "Eurohoops" prenosi da je Barselona već postigla dogovor sa litvanskom legendom Šarunasom Jasikevičijusom i da će dosadašnji trener Žalgirisa potpisati ugovor na dve godine uz opciju produžetka na još jednu.

Legendarni Litvanac počeo je da se bavi trenerskim poslom 2014. godine, a u januaru je promovisan u prvog trenera Žalgirisa gde je nasledio Gintarasa Karapikasa.

Popularni Šaras nosio je dres Barselone u dva navrata i bio deo tima koji je pod vođstvom Svetilsava Pešića doneo Kataloncima prvu evropsku titlu, a upravo mu je nekadašnji trener protivkandidat za posao u Barsi.

"Blic" prenosi svoja saznanja vezano za povratak Svetislava Pešića u Barselonu uz tvrdnju da će legendarni Kari napustiti Bajern i ozvaničiti saradnju sa katalonskim sastavom u danima koji slede.

Barselona je u minuloj sezoni osvojila španski Superkup što se smatra neuspehom pa ostaje da se vidi ko će od pomenute dvojice trenera u narednoj sezoni napasti trofeje sa Kataloncima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke