Banvit osvojio Kup Turske!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 19.02.2017.
19:34
Izvor: Sportske.net

Iznenađenje u finalu turskog Kupa, trofej otišao u ruke tima koji ne igra Evroligu.

basketballcl.com
basketballcl.com

Povezane vesti

Iako se očekivalo da Efes nakon izbacivanja Fenerbahčea i Pinar Karšijake osvoji Kup, to se ipak nije dogodilo, kako je trofej otišao u ruke košarkaša Banvita.

Slavili su košarkaši tima iz Bandirme rezultatom 66-75 u velikom finalu i zasluženo došli do trofeja.


Nametnuli su svoj ritam ekipi Efesa već od samog starta, dobili su prvi kvartal sa devet razlike, Efes je do poluvremena uspeo samo da spusti deficit na šest poena.

Tvrd treći kvartal najavio je uzbudljivu završnicu, Efes je i dalje bio u zaostatku, ali se očekivalo da Perasovićevi izabranici zaigraju daleko bolje u poslednjoj deonici.

Pritisak je izgleda ipak bio preveliki, kao i razlika, te je Banvit održao prednost do kraja, čak i povećao suficit za pola koša, i na kraju zasluženo slavio.

Košarkaši Banvita su najpre izbacili Bešiktaš u 1/4 finalu, da bi u polufinali bili bolji od Galatasaraja.

Do najvrednijeg trijumfa na završnom turniru Kupa vodio ih je Džordan Teodor sa 19 poena, devet skokova i četiri asistencije, dok je sjajan bio i Orelik sa 17 poena.

Njih su pratili Damian Kulig sa 12 poena i šest skokova, Gašpar Vidmar sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i isto toliko skokova, kao i Džeremi Čepel sa 11 poena i devet skokova.

Bivši košarkaš Partizana Edo Murić je imao nezapažen učinak sa svega dva poena i jednom uhvaćenom loptom.

U poraženom sastavu usamljen je bio Derik Braun koji je odigrao sjajan meč i upisao 25 poena i 12 skokova. Jedine prave pratioce imao je u Hanikatu i Danstonu koji su upisali po 12 poena i pet skokova. Podbacio je Ertel sa samo šest poena i jednom asistencijom.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
papirnica
Sunday, 19.02.2017
22:56

Sašo Filipovski je pokazao da je odličan trener i Slovenci sa Gašper Vidmar i Edo Murič pokazali su velikanima kao što je efes i fener da je moguče sa manjim buđetom da se napravi vrhunski rezultat nadam se večeras još pobedi Partizanom nad Zvezdom u kupu.