Bamberg vodio čitav meč, na kraju izgubio od Baskonije!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 17.11.2016.
22:20
Izvor: Sportske.net

Španska ekipa je na svom terenu dočekala nemačkog predstavnika u Evroligi, furioznom igrom na samom kraju uspeli su da dođu do trijumfa.

Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić
Sportske.net/ALTAIStudio/NikolaKrstić

Povezane vesti

Neverovatan meč u Vitoriji! Gosti iz Bamberga vodili su od prvog do 38. minuta, onda je poenima Šejna Larkina povela domaća ekipa sa 75-74, da bi prednost zadržali do kraja i izvojevali novi trijumf u Evroligi.

Na kraju je u "Fernando Buesa Areni" bilo 81-74 (16-23, 16-24, 23-16, 26-11) u korist Baskonije.

Košarkaši Bamberga su vodili tokom čitavog susreta, na poluvremenu čak 15 razlike, da bi sami sebi napravili problem u poslednjim minutima. Nisu imali rešenja u napadu, gupili su loptu na razne načine, promašivali bacanja, sve je to ekipa Sita Alonsa znala da iskoristi.

Sjajan je u završnici bio Johanes Vojtman, pogodio je dve vrlo bitne trojke kojim je Baskonija napravila priključak, Šejn Larkin i Rodrig Buboa su priveli utakmicu kraju.

Vojtman je meč završio sa 20 poena i devet skokova, isti košgeterski učinak imao je i Rodrig Buboa. Odlilčan je bio i standardno dobri Hanga sa 16 poena i sedam skokova, dok je Larkin upisao 15 poena, sedam skokova, šest asistencija i četiri ukradene lopte.

U poraženom sastavu, sve do poslednjih minuta odličan je bio Maodo Lo sa 15 poena, koš više od njega dao je Darijus Miler, dok je Meli imao 12 poena i 12 skokova, ali je uprskao na kraju sa par izgubljenih lopti i drhtavom rukom na liniji penala. Dvocifren je bio i Strelnieks sa 11 poena.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke