Balkansko veče, blistali Šarić i Vučević, i Bobi dobio šansu!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 14.02.2017.
09:11
Izvor: Sportske.net

Sjajne partije Hrvata i Crnogorca, posle dužeg vremena na parketu i Bobi Marjanović...

Beta/AP Photo/Matt Slocum
Beta/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

San Antonio je nakon iznenađujućeg poraza u Njujorku odneo pobedu iz Indijane.

Kavi Leonard je ponovo vodio Sparse, 32 poena, tim je postavio rekord, čak i kad bi u nekoj teoriji izgubili sve do kraja, završili bi regularni deo sa pozitivnim skorom. To je rekord, od Tima Dankana 1997. San Antonio je svaku sezonu imao više pobeda nego poraza.

Filadelfija je produbila krizu Šarlota, odneli su pobedu iz Severne Karoline i pored 29 poena Kembe Vokera. Odličan Dario Šarić, koristi maksimalno šansu, 18 poena, 11 skokova. Gosti i dalje bez Embida, nije bilo ni Okafora. Batum koji je garantovao pobedu Hornetsa je samo još više izazvao mladi tim gostiju, dao je 16 poena, ali nije uspeo da spreči 10. poraz u 11 mečeva za Šarlot.

Majami je posle strašne serije izgubio i drugi meč u nizu i to državni derbi protiv Orlanda. U Medžiku odličan Nikola Vučević sa 13 poena i čak 17 skokova. Hit je odigrao lošu odbranu, pustili su Furnijea da šutira, odgovor su bila 24 poena Francuza, pa je njegov tim prekinuo seriju od četiri poraza.

Majk Konli je predvodio "Grizlije" do trijumfa protiv slabih Netsa koji imaju samo devet pobeda. Ubacio je 32 poena, Memfis je malo rizikovao u finišu, ali je Konli sa 11 poena u poslednja četiri minuta prelomio meč za goste. Bojan Bogdanović je ubacio 11 poena i imao 5 skokova kod Bruklina.

Detroit je poražen u Milvokiju, "Mus" Monro je odigrao sjajan meč za Bakse protiv bivšeg kluba. Centar domaćih je ubacio 25 poena i imao 13 skokova, šansu je dobio i Boban Marjanović. Na parketu oko devet minuta, nije se upisao, samo jednom je doduše i šutirao, a zabeležio je četiri skoka. Napad svog tima Van Gandi je nazvao "patetičnim".

Vašington je razbio Oklahomu, Džon Vol održao lekciju Raselu Vestbruku, sa 15 poena i 14 asistencija, imao je i 5 skokova. Zvezda Tandera je završio sa 17 poena, uklopio se u sivilo tima koji je uspeo da promaši 24 šuta u nizu. Jasno je i zbog čega su Vizardsi vodili sa +34 pa je Vestbruk već sredinom treće četvrtine povučen na klupu i nije se vraćao na parket.

Boston je dobio u Teksasu uz 29 poena Tomasa. Pojačali su ritam u poslednjoj četvrtini, odlepili se serijom 12:2 i posle je sve bilo rutina, lider Atlantika je dobio 10 od poslednjih 11 mečeva.

Pelikansi su slavili u Arizoni, preživeli 37 poena Erika Bledsoa, Entoni Dejvis je bio odličan u finišu, sa šest poena u nizu prelomio je meč. Sansi su promašili tri šanse u finišu, jednu Bledso, dve Pi-Džej Taker, smatrali su da je ovaj drugi fauliran, ali su sudije mislile drugačije.

Juta je dala samo 72 poena, pa su Klipersi odneli pobedu iz "slane države". Blejk Grifin nosi tim na leđima, 26 poena, 10 skokova, 6 asistencija, Juta je imala najgore procente šuta u sezoni, pa sada Klipsi imaju pola pobede prednosti nad Džezerima u borbi za četvrto mesto na Zapadu. Odličnu rolu u prvom poluvremenu imao je Ostin Rivers, koji je ubacio 12 poena i potvrdio da njegovom timu prija Solt Lejk Siti, dobili su devet u nizu na ovom gostovanju u poslednjih pet godina!

Produžetak u Oregonu, Atlanta je odnela pobedu. Tim Hardevej Džunior je ubacio 25 poena, Milsap dodao 21, činilo se da će Blejzersi dobiti kada su poveli sa 7:0 u produžetku, ali je onda gost postigao 12 poena u nizu i pobedio. Nurkić nije debitovao za Portlanda, još nije odrađena trampa do kraja, treba ga očekivati na parketu sutra uveče u Juti.

Ponovimo, iznenađenje večeri napravio je Denver pobedom protiv Golden Stejta, uz blistavu partiju i novi tripl-dabl Nikole Jokića. O tome možete čitati ovde.

Rezultati:

Indijana - San Antonio 106:110
Šarlot - Filadelfija 99:105
Majami - Orlando 107:116
Bruklin - Memfis 103:112
Milvoki - Detroit 102:89
Vašington - Oklahoma 120:98
Dalas - Boston 98:111
Denver - Golden Stejt 132:110
Feniks - Nju Orleans 108:110
Juta - LA Klipers 72:88
Portland - Atlanta 104:109 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Maestro-Sic-Chelsea
Tuesday, 14.02.2017
10:21

Ajzea Tomas 29 poena granica 30 i ka padam

avatar
Radovan Filipovic
Tuesday, 14.02.2017
10:14

Kavi, Kohi Leonard..Samo nije Kavai Lenard, kako bi i trebalo da bude :D