Bajern optužuju za seksizam?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 05.03.2017.
12:39
Izvor: Sportske.net

Košarkaški klub Bajern suočava se sa optužbama za seksizam i to zbog objave na zvaničnom 'Tviter' nalogu uoči treće utakmice sa Unikahom u Evrokupu.

Povezane vesti

Košarkaška sekcija bavarske institucije suočava se sa optužbama za seksizam zbog fotografije kojom je najavljena treća utakmica četvrtfinala Evrokupa sa Unikahom.

Sporna fotografija pojavila se na zvaničnom "Tviter" nalogu košarkaškog kluba Bajern iz Minhena. Nemci su iskoristili igru reči da da bi izreklamirali jednog od sponzora, inače proizvođača i distributera kafe.

Verujemo da ćete i sami shvatiti kada pogledate fotografiju, ali za one koji ne stoje dovoljno dobro sa engleskim jezikom, daćemo kratko objašnjenje.

Veličina ženskih grudi može se označiti rimskim slovima i rečju "cup", što u engleskom znači i šoljica. Tako su Bavarci poručili da vole "velike šoljice" i "velike utakmice", a kada pogledate sliku biće vam jasno zašto ih optužuju za seksizam.

Što se tiče same utakmice, Bajern i Unikaha će u sredu odlučivati o tome ko će u polufinale Evrokupa, pošto je nakon dva meča rezultat u pobedama nerešen (1:1).

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke