Bajern lako na Saletovom debiju kod "kuće"

Autor: Nikola Miloradović
petak 30.09.2016.
21:02
Izvor: Sportske.net

Ekipa minhenskog Bajerna je bez većih problema trijumfovala u drugom kolu nemačke Bundeslige nad ekipom Vircburga.

twitter.com/fcb_basketball
twitter.com/fcb_basketball

Povezane vesti

Pisali smo kako su igrači Bajerna istrčali po prvi put u novoj sezoni na parket svoje dvorane, a spektakl sa starta je bio više nego opravdan.

Izabranici Aleksandra Đorđevića su i u drugom kolu slavili, kako su na startu bili bolji od Oldenburga u gostima, a ovoga puta je u prestonici Bavarije savladan i Vircburg rezultatom 90-77.

Počeli su domaći jako dobro, a meč je poenima otvorio bivši košarkaš Partizana Vladimir Lučić.

Prednost je iz minuta u minut rasla, a pored Lučića izuzetno raspoloženi za igru u redovima Bajerna bili su i Devin Buker, kao i Maksi Kleber.

Na poluvremenu je bilo 54-44 za Saletove momke, a najefikasniji u redovima tima koji predvodi srpski selektor bio je Kleber sa 15 poena, njega su pratili Reding sa devet i Buker sa osam poena.

Razlika se na kraju trećeg kvartala udvostručila, a probudio se i Danilo Bartel u domaćoj ekipi sa 10 poena samo u trećem kvartalu.

U poslednjoj deonici su se ipak probuldili igrači Vircburga, pa su razliku do samog kraja upristojili.

Najefikasniji u redovima "Bavaraca" bio je Maksi Kleber sa 20 poena, a njega su pratili Devin Buker sa 17, Dominik Bartel sa 14 Redži Reding sa 11 poena. S druge strane Vircburg, koji je doživeo i drugi poraz na startu nove sezone, predvodio je Brendan Lejn sa 24 poena, a njega su pratili Vlado Mihailović sa 17 poena i Krešimir Lončar sa 13 poena. Bivši košarkaš Partizana Lučić, meč je završio sa sedam poena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke