Atlanta na vrhu, Dejvis utišao Tander, minijatura Rubija!

Autor: Boris Jovanović
subota 07.02.2015.
10:54
Izvor: Sportske.net

Derbi vodećih i prvo mesto pripali Atlanti, Entoni Dejvis prvom trojkom u sezoni srušio Oklahomu. Rubio igrao simultanku sa "Grizlijima" u finišu, zaustavljena serija Kavsa.

Beta/AP Photo/Atlanta Journal-Constitution, Curtis Compton
Beta/AP Photo/Atlanta Journal-Constitution, Curtis Compton

Povezane vesti

Imamo novog lidera, Atlanta je u direktnom duelu savladala Golden Stejt i preuzela vrh.

Houksi su predvođeni Džefom Tigom iskoristili svoju dužu klupu u obračunu sa vodećim timom Zapada. Derbi nije razočarao, bilo je nerešeno na poluvremenu, u poslednju četvrtinu je domaćin ušao sa +4, odlepili su se trojkama Korvera i Majka Skota.

Na kraju je odlučila penal završnica, Tig je ubacio devet bacanja u poslednjem periodu pa pobeda Atlante nije došla i pitanje. Kod Voriorsa Tompson 29 poena, Keri 26, na drugoj strani Milsap 21, Pero Antić je realizovao dva slobodna bacanja, promašio sva četiri šuta iz igre.

Heat Spurs Basketball

U rimejku bitke za prsten od prošle sezone San Antonio je slavio protiv Majamija. Šampion nije imao većih problema, Kavi Leonard je ubacio 24 poena, imali su sve igrače na raspolaganju tek drugi put u sezoni. Sparsi su podelili 31 timsku asistenciju, ubacili 11 trojki, Parker je ubacio 21 poen, Dankan 10, uz 12 skokova.

Majami bez Vejda jasno nije mogao da parira, dozvolili su da im rival ukrade 12 lopti, jasno nisu imali nikakvu šansu.

Jazz Suns Basketball

Markus Moris je ubacio 34 poena, najviše u karijeri, Feniks je prekinuo seriju poraza protiv Jute. Dragić nije forsirao, 9 poena, 6 asistencija, odlučila je serija domaćina 17:2 u finišu prvog dela. Tada su napravili odlučujuću razliku.

Boston je stigao do treće pobede u nizu, čak šestorica Kelta bila su dvocifrena, predvodio ih je odlični Džared Salindžer sa 22 poena. Filadelfija je mušterija za Seltikse ove sezone, tri puta su od njih izgubili. Doduše iako su bili na -21 uhvatili su priključak u finišu, ali je domaćin prelomio meč u poslednjih pet minuta.

Cavaliers Pacers Basketball

Pao je i Klivlend, posle serije od 12 pobeda zaustavljeni su u Indijani. Džordž Hil je sa četiri poena, trojkom i dodatnim bacanjem okrenuo meč stotinak sekundi pre kraja. U prvom delu izgledalo je da će gosti lako do pobede, posle se sve okrenulo. Irving je ubacio 29 poena, Lebron 25, na drugoj strani odličan Si Džej Majls sa 26, Hil i Vest su dodali po 20. Zanimljivo da Kajri Irving u svojoj profesionalnoj karijeri i dalje nije pobedio u Indijanapolisu.

Hjuston je pogodio 15 trojki, Harden je ubacio 33 poena u pobedi nad Milvokijem.

Grizzlies Timberwolves Basketball

Minesota je šokirala Memfis, Riki Rubio je očitao lekciju "Grizlijima" u samom finišu, ubacio je 8 poena od ukupno 17 kad se meč lomio i dobio duel sa zemljakom Gasolom. Mark Gasol je ubacio 15 poena, a Rubio je i pored povređenog članka u finišu blistao i doneo neočekivanu pobedu autsajderu. Nikola Peković je ubacio 13 poena.

Pelicans Thunder Basketball

Iznenađenje u Oklahomi, Entoni Dejvis je pogodio trojku u poslednjoj sekundi za pobedu Pelikansa, ubacio je 41 poen, a prvom trojkom ove sezone je rešio pitanje pobednika. Tanderu nije pomoglo ni veče karijere Rasela Vestbruka 48 poena, 11 asaistencija, 9 skokova.

Gradski derbi je pripao Bruklinu, Netsi su dobili Nikse treći put u sezoni, Džaret Džek je pogodio ključnu trojku u finišu, Bruk Lopez ubacio 22 poena. Ovo je prvi put da će Netsi imati pozitivan skor protiv gradskog rivala od 2007. godine.

Lakers Magic Basketball

Orlando je prekinuo seriju od 10 poraza protiv Lejkersa. Bio im je potreban produžetak, 34 poena Tobijasa Harisa, 25 je uz 13 skokova dodao Nikola Vučević.

Toronto je gubio sa 20 poena protiv Klipersa, ali su okrenuli meč, DeRozan je ubacio 24 poena, imao 9 skokova i 8 asistencija u trijumfu Kanađana. Prvi put od kada je preuzeo Kliperse, Dok Rivers je izgubio tri meča u nizu.

Detroit je na krilima 21 poena, i 21 skoka Grega Monroa dobio Denver. Izostala je veća borba u nastavku, Pistonsi su kontrolisali meč i onda serijom poena prelomili meč u trećoj četvrtini.

Rezultati:

Detroit - Denver 98:88
Boston - Filadelfija 107:96
Atlanta - Golden Stejt 124:116
Toronto - Klipersi 123:107
Indijana - Klivlend 103:99
Orlando - Lejkersi 103:97 pr.
Bruklin - Njujork 92:88
Oklahoma - Nju Orleans 113:116
Minesota - Memfis 90:89
Hjuston - Milvoki 117:111
San Antonio - Majami 98:85
Feniks - Juta 100:93

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke